Головна » Новини та публікації » Анатолій Близнюк: Нам потрібні ефективні менеджери

Анатолій Близнюк: Нам потрібні ефективні менеджери

На нараді Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк із директорами підвідомчих організацій обговорили проблему пошуку шляхів виходу із організаційної та фінансової кризи. По окремим напрямкам фінансово-економічної діяльності міністру звітували керівники деяких науково-дослідних, проектних та вишукувальних інститутів, державних підприємств.

На основі детального розгляду діяльності, було вирішено проаналізувати структуру та наявність філіалів, визначившись із доцільністю їхнього існування. Також буде розглядатися можливість об’єднання організацій за територіальним принципом та напрямками діяльності.

«Нашій системі потрібні ефективні менеджери підвідомчих організацій, які б, поважаючи себе та людей, знаходили роботу для інститутів, платили своїм працівникам достойну зарплату. Впевнений, що нічого нового для присутніх я не сказав, але спеціально сьогодні зібрав вас усіх, щоб визначитися у принципах нашої подальшої роботи», – сказав Анатолій Близнюк.

За словами очільника Мінрегіону, ситуація, коли зростає заборгованість із виплати і так не високої зарплати, обов’язкових платежів, зростає дебіторська та кредиторська заборгованість – неприпустима. Міністр попередив керівників про персональну відповідальність за порушення фінансово-господарської дисципліни.

Про назріваючу гостру конкурентну боротьбу зі світовими компаніями попередив проектні організації директор Департаменту містобудування, архітектури та планування територій Ігор Соколов. «У Євросоюзі переважно завершені основні масштабні інфраструктурні проекти, тому ціла армія висококваліфікованих європейських проектувальних фірм шукають собі нові сфери діяльності. Ми вже бачили, що об’єкти Олімпіади в Пекіні були спроектовані німецькими проектувальниками – лідерами із використання новітніх технологій. Олімпійський стадіон у Києві також був спроектований німцями, а вітчизняні проектні організації виступали у ролі адаптерів їхніх напрацювань до вимог нашої нормативної бази. Прогресивний і своєчасний Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» не тільки дав старт дерегуляції в нашій країні, але й створив всі умови для реальної ринкової конкуренції зі світовими лідерами. У результаті якої зможуть вижити лише найсильніші інститути», – наголосив він. Тому, на думку І. Соколова, проектні інститути не повинні штучно звужувати свою сферу діяльності, як це є нині, а навпаки – досягати певної універсалізації. Необхідно відстежувати інвестиційні плани держави та приватного інвестора, правильно вибудовувати стосунки із місцевою владою, пропагувати себе на виставках та спеціалізованих заходах, уникати демпінгу, який підриває продуктивні можливості підприємств.

Зважаючи на ситуацію, що склалася у фінансовій діяльності підприємств, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов запропонував утворити Раду директорів підприємств. Її завданням має стати вироблення пропозицій щодо удосконалення системи підвідомчих організацій. «Пропоную очолити цей неформальний, але життєво важливий орган директорові Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» Івану Шпилевському», – сказав О.Аліпов.

Четверо керівників підвідомчих підприємств отримали почесні грамоти Мінрегіону. Це, зокрема, директор «УкрНДІводоканалпроекту» Іван Оглобля, директор «УкрНДІпроектреставрація» Ольга Рутковська, директор «Київдіпротрансу» Юрій Семешко, директор «Львівдіпрокомунбуду» Олег Хаврон.

«Я надзвичайно поважаю тих, хто бачить перспективу та працює на неї, завжди шукає нових шляхів для розвитку. Прагнення і практичні намагання змінити ситуацію – визначальне. Тому не чекайте – дійте!», – звернувся до присутніх Анатолій Близнюк.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Громадянські організації обмінюються досвідом

09.10.2013
Громадянські організації обмінюються досвідом Наприкінці вересня 2013 року в Луцьку відбулися семінари обміну досвідом між НУО Запоріжжя, Дніпропетровська та Луцька.

докладніше

Оглашены победители конкурса по Программе энергосбережения

31.08.2012
Оглашены победители конкурса по Программе энергосбережения Увеличено финансирование мероприятий Программы энергосбережения для бюджетной сферы Львовской области на 2010-2012 годы на 1 млн грн, сообщает Львовская ОГА.

докладніше

Потужна роз’яснювальна робота та вирішення конкретних проблем ОСББ – шлях долання острахів щодо об’єднання

15.05.2012
Потужна роз’яснювальна робота та вирішення конкретних проблем ОСББ – шлях долання острахів щодо об’єднання 4 травня 2012 року в ході прес-конференції, що відбулася в інформаційній агенції «Укрінформ», ОПОРА презентуваларезультати соціологічного дослідження щодо причин упередженого ставлення українців до об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

докладніше

Мінрегіон цього року розраховує на 10 млн м2 житла

29.02.2012
Мінрегіон цього року розраховує на 10 млн м2 житла Відповідно до прогнозних індикативних показників, на 2012 рік передбачається введення в експлуатацію близько 10 млн м2 житла. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів 29 лютого.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше