Головна » Україна-світ: відмінності в законах про ОСББ

Україна-світ: відмінності в законах про ОСББ

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала різницю між українським законом “Про об`єднання співвласників багатоквартирних будинків” та світовою законодавчою базою.

Публікації та новини схожі

Монополісти: Мешканці Рівного винні у своїх проблемах із теплопостачанням

25.01.2013
Монополісти: Мешканці Рівного винні у своїх проблемах із теплопостачанням 22 січня у Рівному відбувся круглий стілміж керівниками Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та представниками компаній «Теплотранссервіс» і «Рівнетеплоенерго», що надають послуги із теплопостачання у Рівному. Дана зустріч відбулася за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА і стала четвертою у циклі круглих столів, покликаних налагодити ефективну співпрацю між голова ОСББ та монополістами у галузі надання комунальних послуг.

докладніше

Пропозиції Нацради з питань ОСББ щодо держпрограми погашення кредитів на енергомодернізацію

13.07.2014
Пропозиції Нацради з питань ОСББ щодо  держпрограми погашення кредитів на енергомодернізацію Національна рада з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) звернулась до уряду з проханням сприяти ухваленню законів, необхідних для проведення реформ у житлово-комунальному господарстві України.

докладніше

ЖКХ Запарожья потратят 2 млн грн на ремонты жилых домов

23.05.2012
ЖКХ Запарожья потратят 2 млн грн на ремонты жилых домов КП «ПРЭЖО № 4» в этом году планирует провести капитальный ремонт жилищного фонда на сумму 2 млн гривен. Сюда включены ремонт кровли (ул. Республиканская, 51, Л. Чайкиной, 62, Теннисная, 10) на сумму 427 тыс. грн. Замена инженерных сетей водо-, теплоснабжения и водоотведения (ул. Теннисная, 12, Республиканская, 61а, Союзная, 36а, Вроцлавская, 13) — сообщает Запорожский горсовет.

докладніше

Діяльність ОСББ стане більш прозорою та цивілізованою

07.02.2012
Діяльність ОСББ стане більш прозорою та цивілізованою На сьогоднішньому відкритті десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання Президент країни Віктор Янукович розповів про ключові проблеми держави та шляхи їх подолання. Одним з таких питань була реформа житлово-комунальної сфери.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше