Головна » Новини та публікації » Громадянські організації обмінюються досвідом

Громадянські організації обмінюються досвідом

Наприкінці вересня 2013 року в Луцьку відбулися семінари обміну досвідом між НУО Запоріжжя, Дніпропетровська та Луцька.

Своїм досвідом з представниками громадських організацій, ОСББ та ЖБК м. Луцька поділилися представники громадських організацій «Об’єднання житлово-будівельних кооперативів співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія» м. Запоріжжя та «Асоціація захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг «Наш дім» м. Дніпропетровська.

В своєму виступі-презентації «Організаційний менеджмент, фінансування та діяльність громадських організацій, які представляють інтереси ОСББ та ЖБК» голова правління громадської організації «Вікторія» м. Запоріжжя Людмила Шанц ознайомила присутніх з досвідом роботи громадської організації «Об’єднання житлово-будівельних кооперативів співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія»: створення організації – нормативна база; особливості громадської організації, яка представляє інтереси ОСББ та ЖБК; стосунки організації із членами; управління організацією; фінансування організації; форми і методи діяльності організації.

Заступник голови Асоціації «Наш дім» м. Дніпропетровська Катерина Чижик в доповіді-презентації Адвокація інтересів жителів ОСББ та ЖБК перед монополістами-постачальниками житлово-комунальних послуг» акцентувала увагу учасників семінару на форми і методи адвокації: колективні звернення до органів влади, місцева ініціатива, громадські слухання, звернення до АМКУ, використання ЗМІ та робочі групи. Окрім того, зупинилася на досвіді адвокації інтересів  ОСББ та ЖБК м. Дніпропетровська перед ВАТ «Дніпрооблгаз», ДТЕК «Дніпрообленерго» та МКВП «Дніпроводоканал».

Присутнім на семінарах обміну досвідом були надані роздатки з матеріалами семінару, напрацювання НУО Запоріжжя та Дніпропетровська.

Після семінарів обміну досвіду представники НУО мм. Запоріжжя та Дніпропетровська відповіли на запитання учасників семінарів стосовно життєдіяльності ОСББ,

Підводячи підсумки семінарів обміну досвідом голова правління Асоціаціі ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк повідомила присутніх про видання книги «Кращі практики діяльності неурядових організацій Запоріжжя, Дніпропетровська та Луцька, які представляють інтереси ОСББ».

Семінари обміну досвідом відбулися в рамках реалізації проекту  № 47585 «Поширення досвіду громадських організацій Запорізької, Дніпропетровської, Волинської областей щодо розвитку та захисту інтересів мыкрогромад ОСББ та ЖБК» реалізується Громадською організацією “Об’єднання житлово-будівельних кооперативів, співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія» м. Запоріжжя в партнерстві з Дніпропетровською міською громадською організацією «Асоціація захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг «Наш дім» та Асоціацією ОСББ «Лучани» (м.Луцьк) та Спілкою власників житла України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Публікації та новини схожі

ОСББ Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська ділилися своїм досвідом із херсонськими колегами

20.09.2012
ОСББ Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська ділилися своїм досвідом із херсонськими колегами Про відносини херсонських ОСББ з виробниками і виконавцями комунальних послуг в ході круглого столу-семінару, що відбувся 28 серпня у Херсонській міській раді, говорили представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з таких міст як Київ, Запоріжжя, Дніпропетровськ і, звичайно ж, Херсон. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА за сприяння Національного демократичного інституту (НДІ).

докладніше

В Верховной Раде приведут в порядок «придомовую территорию»

29.08.2012
В Верховной Раде приведут в порядок «придомовую территорию» На рассмотрение Верховной Радой подан проект Закона Украины № 9730 от 17.01.2012 «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно определения придомовой территории» («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення прибудинкової території»).

докладніше

Постановою Кабінету Міністрів України подовжено строки продажу акцій енергокомпаній

04.01.2012
Постановою Кабінету Міністрів України подовжено строки продажу акцій енергокомпаній Рішенням від 21 грудня 2011 року Кабінету Міністрів прийнята постанова, суть якої в подовженні до кінця 2012 року терміну продажу енергокомпаній.

докладніше

На основі чого ж формуються тарифи?

07.12.2011
На основі чого ж формуються тарифи? Всі ми щомісяця сплачуємо рахунки за комунальні послуги й незлим тихим словом згадуємо можновладців, чиїми «зусиллями» тарифи на послуги з постачання холодної та гарячої води, централізованого опалення вкотре піднято, а похвалитися якістю отриманих послуг можуть одиниці. Тож і виникає питання: за що нас змушують платити? За холодні батареї та відсутність гарячої води тижнями?

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше