Головна » Новини та публікації » Кількість прихильників іпотеки зменшується

Кількість прихильників іпотеки зменшується

За іпотечними кредитами Українці звертаються все менше. Виною цьому на думку експертів - високі процентні ставки. 

Скоротилися обсяги кредитування іпотеки. Проводячи аналіз цієї ситуації за минулий рік, експерти акцентують на цьому увагу. Як повідомляє прес-служба ДІУ, - заступник голови правління Авант - Банку Андрій Швець пояснює, що такий стан справ обумовлений, насамперед, високою ціною ресурсів.

«Ринок нерухомості довгий час повільно «йде вниз», що на великих термінах кредитування негативно позначиться на якості забезпечення банків», - попереджає Андрій Швець.

Невеликий попит на іпотечне кредитування обумовлений занадто високими ставками для бажаючих оформити кредит, - відзначають експерти.

«Близько року стан справ з іпотекою в Україні не змінюється, досить високі ставки на ринку, в наслідок чого житло слід купувати, в тому випадку, якщо заплановано дострокове закриття кредиту, або у випадку, якщо у Вас з'явилася чудова пропозиція за ціною житла», - радить начальник управління кредитування Укрсиббанку BNP Paribas Group Олексій Тихонов. 

Нагадаємо, що на будівництво, придбання та реконструкцію нерухомості Державна іпотечна установа в 2013 році направила на розвиток ринку іпотечного кредитування 739,6 млн грн, що становить 26,88% від загального обсягу кредитів, виданих банками населенню. 2,75 млрд грн - загальний обсяг кредитів на нерухомість, виданих населенню в грудні 2012 року - листопаді 2013 року.

Публікації та новини схожі

Мінрегіон активно вивчає міжнародний досвід — Анатолій Близнюк

07.03.2012
Мінрегіон активно вивчає міжнародний досвід — Анатолій Близнюк Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України активно вивчає іноземний досвід реформування ЖКГ, зокрема, і накопичений у країнах СНД. Про це сказав очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк під час зустрічі із керівництвом Фонду сприяння реформуванню житлово-комунального господарства Російської Федерації.

докладніше

У Житомирі утеплять будівлі бюджетної сфери

27.09.2014
У Житомирі утеплять будівлі бюджетної сфери В Житомирі у 19 будівлях бюджетної сфери проведуть заходи з підвищення енергоефективності. Зокрема, як повідомляє Мінрегіон, у місцевих школах, дитячих садочках та будівлях центральної міської лікарні планується встановити індивідуальні теплові пункти, утеплити дахи та фасади, а також замінити старі вікна на нові.

докладніше

Геннадий Темник: Ставим целью помочь предприятиям водоснабжения и водоотведения предоставлять населению более качественные услуги

09.04.2013
Геннадий Темник: Ставим целью помочь предприятиям водоснабжения и водоотведения предоставлять населению более качественные услуги Минрегион и специализированная проектная и консультационная организация «Гидроплан-Инженер Гезельшафт» (Германия) подписали контракт на подготовку комплексных технико-экономических обоснований и программ приоритетных инвестиций в секторе водоснабжения и водоотведения, которые будут финансироваться за счет средств Международного банка реконструкции и развития в 6 городах Украины: Харьков, Кировоград, Краматорск, Тернополь и Житомир. Об этом сообщил Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Геннадий Темник.

докладніше

Житлово-комунальна політика держави: обіцяти — не значить робити

04.07.2012
Житлово-комунальна політика держави: обіцяти — не значить робити В Україні станом на 1 червня 2012 року створено більше 14650 ОСББ, однак останнім часом темпи їх розвитку суттєво сповільнилися, оскільки більше 40% дорослого населення не довіряє державній політиці і вважає, що після створення ОСББ влада залишить їх сам-на-сам із проблемами будинку. Побоювання українців є небезпідставними. А останні політичні події відкрито свідчать про те, що держава проводить політику «подвійних стандартів» у житлово-комунальній сфері й не зацікавлена у розвитку конкурентного середовища на ринку управління житлом (для формування ринкової моделі необхідна демонополізація попиту та поява «клієнта» в особі ОСББ, а також демонополізація пропозиції — створення на основі малого і середнього бізнесу керуючих компаній).

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше