Головна » Новини та публікації » Київським ЖКГ шукають інвесторів близько 1,5 млрд гривень

Київським ЖКГ шукають інвесторів близько 1,5 млрд гривень

В прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА) інформують про намір запропонувати інвесторам витратити 1,46 млрд грн на проект з модернізації системи теплопостачання та введення в експлуатацію енергозберігаючих технологій житлового фонду районів Виноградар, Мінський та Теремки.

Реалізація проекту розрахована на період з 2012 року по 2014 рік.

«Термосанація будівель і ліквідація центральних теплових пунктів дозволить знизити втрати теплової енергії в мережах і при споживанні на 40-45%. Саме ця значна економія теплової енергії визначає економічну привабливість модернізації для інвесторів, адже тарифи для населення залишаться незмінними. Крім економічного ефекту, ми отримаємо значний екологічний ефект — зменшення викидів вуглекислого газу на 118 тис. тонн на рік», — зазначив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

В житловому масиві Виноградар проектом запланована модернізація 256 житлових будинків, 18 дитячих садків, 15 шкіл, однієї лікарні та 45 км теплових мереж. У Мінському районі передбачена відновлення 140 житлових будинків, 8 дитячих дошкільний закладів, 7 шкіл, 3 лікарні та 30 км теплових мереж. В мікрорайоні Теремки планується модернізувати 37 житлових будинків, двох дитячих дошкільних закладів однієї школи та 6 км теплових мереж.

Сума 1,46 млрд грн — це загальний обсяг фінансування даного проекту. На реконструкцію системи теплопостачання будівель, які увійшли в проект, буде витрачено:

  • житловий масив Виноградар — 940 млн грн,
  • район Мінський — 420 млн грн,
  • мікрорайон Теремки — 90 млн грн.
Публікації та новини схожі

Бути чи не бути ОСББв Україні?

09.12.2011
Бути чи не бути ОСББв Україні? Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальних послуг Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабміні щодо проблем ЖКГ нарахував в Україні близько 14 тисяч ОСББ. Це 10 відсотків від кількості усіх багатоквартирних будинків в країні. Ми десь на п’ять відсотків відстаємо від запланованого показника, однак слід розуміти, що ОСББ створюються не для «справної цифри» та виконання плану, а для реального реформування сфери систем життєзабезпечення», – сказав Анатолій Близнюк.

докладніше

Запоріжжя: Засідання Нацради з питань ОСББ

21.09.2012
Запоріжжя: Засідання Нацради з питань ОСББ 11 вересня у Запоріжжі відбулося виїзне засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ під головуванням Олександра Аліпова, Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

докладніше

Проблеми спільної власності: чи є рішення?

04.02.2013
Проблеми спільної власності: чи є рішення? Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства представило на громадське обговорення проекти законів, розроблені компанією «Бейкер і Маккензі» за фінансовоїпідтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) (Проект Закону України «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо особливостей права власності у багатоквартирному будинку», Проект Закону України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку»).

докладніше

Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла

02.09.2014
Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла Міненерговугілля повідомило обласні енергопостачальні компанії про можливе тимчасове припинення електропостачання населення у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

докладніше

Юридична консультація

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше