Головна » У Львові відкрито Ресурсний центр для розвитку ОСББ + фото, відео

У Львові відкрито Ресурсний центр для розвитку ОСББ + фото, відео

4 жовтня у приміщенні Ратуші відкрито Ресурсний центр для розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Центр створено за сприянням проекту «Реформа міського теплозабезпечення» та його партнерів – ГМ ОПОРА та Інституту місцевого розвитку у співпраці з Львівською міською радою.


«Такий центр вперше створено у Львові і чи не вперше в Україні. У ньому людина, яка займається ОСББ, отримує повагу і підтримку від фахових консультантів. Для нас відкриття такого центру – це наступний крок у стосунках влади та львів’ян з метою реформування системи ЖКГ на таку, яка дійсно працює на благо самої громади», – під час церемонії відкриття зазначив мер Львова Андрій Садовий.
Керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА Тетяна Бойко зауважила: «Альтернативи ОСББ для прийняття рішень щодо управління у багатоквартирних будинках сьогодні немає. ОСББ – це наріжний камінь у модернізації системи ЖКГ в Україні. Це – замовник, контролер та головний інвестор, який зможе диктувати умови виконавцям житлово-комунальних послуг. У новоствореного ресурсного центру нелегке завдання – „вирощувати” ОСББ. Адже для того, щоб виріс будяк не потрібно докладати зусиль, а щоб виросла прекрасна троянда – потрібна щодення праця садівника. Ресурсний центр повинен стати „єдиним вікном” для всіх, хто має або хоче створити ОСББ у Львові. Тут ініціативні групи та керівники ОСББ зможуть отримати як фахову консультацію, так і належну організаційну підтримку», – додала Тетяна Бойко.
Виконавчий директор Інституту місцевого розвитку Ігор Слободенюк вважає, що будуючи ОСББ, ми будуємо громаду. «Через громаду будинку будуємо громаду міста. Я б ще до того додав, що ми також створюємо власника будинку, і громада стає власником міста. Це чи не найвища ціль. Сподіваюся, що ми і надалі зможемо надавати відповідну допомогу в роботі цього центру», – додав Ігор Слободенюк.

Окрім цього сьогодні під час урочистого відкриття було прийнято першого клієнта Центру. Керівникові ОСББ «Замарстинівське 150» Юрію Якиміву міський голова вручив документи, згідно з якими мешканці ОСББ отримали будинок на свій баланс. Це об’єднання стало вже 371 у Львові.

О 12:00 у Білій залі міської ради розпочався круглий стіл, де відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю з метою сприяння реформування житлової галузі міста Львова. Меморандум укладено між Львівською міською радою, організацією «Інститут місцевого розвитку», КУ «Інститут міста», громадянською мережею ОПОРА, ЛГО «Центр дослідження місцевого самоврядування», ЛГО «Ресурсний центр для розвитку ОСББ».
Громадські організації спільно з міською владою працюватимуть у напрямку інформаційно-просвітницьких кампаній, захисту інтересів ОСББ, юридичної підтримки тощо. Так, Інститут міста здійснюватиме розробку стратегічних планів, проектів нормативно-правових актів щодо ОСББ, Центр досліджень місцевого самоврядування організовуватиме навчання (семінари та поїздки) щодо управління житловою нерухомістю, ЛГО «Ресурсний центр для розвитку ОСББ» – надаватиме юридичні консультації ініціативним групам та ОСББ.
Керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА Тетяна Бойко наголосила, що Ресурсний центр для розвитку ОСББ зобов”язаний бути поза політикою, а запорукою його незалежності повинні стати сильні громадські організації. Тільки у співпраці можна досягнути синергетичного ефекту і створити відповідального власника у кожному будинку міста Львова
Публікації та новини схожі

Мінрегіон: Роз’яснення щодо стану погашення заборгованості з різниці в тарифах в місті Київ

27.08.2012
Мінрегіон: Роз’яснення щодо стану погашення заборгованості з різниці в тарифах в місті Київ Днями ряд районів Києва після двотижневих гідравлічних випробувань водопровідної мережі так і не дочекався подачі гарячої води. Стурбовані жителі київського Лівобережжя почали телефонувати до екстрених служб, гарячої лінії «Київенерго», диспетчерських служб. Роз’яснення не забарилося: компанія, яка забезпечує «тепло та світло для киян» заборгувала за газ через різницю в тарифах. Але щойно отримають кошти – з’явиться гаряча вода!

докладніше

Депутаты отказались вносить изменения в сферу теплоснабжения

17.05.2012
Депутаты отказались вносить изменения в сферу теплоснабжения Народные депутаты Украины проголосовали за снятие с рассмотрения проект закона «О внесении изменений в Закон Украины «О теплоснабжении» (относительно модернизации, реконструкции и строительства объектов в сфере теплоснабжения)», который должен рассматриваться во втором чтении. За это решение проголосовали 252 народных депутата.

докладніше

Прес-анонс: круглий стіл "За справедливий тариф"

11.12.2012
Прес-анонс: круглий стіл 11 грудня 2012 року об 11.00 в Інформаційному агентстві «Укрінформ» за адресою вул. Богдана Хмельницького, 8/16 відбудеться круглий стіл Громадянської мережі ОПОРА та Громадського комітету захисту конституційних прав та свобод громадян « За справедливий тариф».

докладніше

Президент України підписав положення про НКРЕКП

11.09.2014
Президент України підписав положення про НКРЕКП Президент України Петро Порошенко підписав указ №715/2014 «Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше