Головна » Форум ОСББ у Львові

Форум ОСББ у Львові

11 жовтня до Львова на Форум ОСББ з’їхались понад 100 учасників з 17 регіонів України, зокрема з Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Закарпатської, Херсонської, Донецької, Полтавської, Одеської та інших областей. Це перший Форум керівників ОСББ такого формату у країні загалом.

Виступаючі

Захід відбувся завдяки спільним зусиллям Львівської міської ради, КУ „Інститут міста”, ГМ ОПОРА та проекту „Реформа міського теплозабезпечення”. Посильну допомогу проекту надали Центр досліджень місцевого самоврядування та Асоціація ОСББ „Сихівчани”.

На форумі детально розглядатимуть питання щодо практичної діяльності ОСББ, серед яких: державне регулювання створення та діяльності ОСББ, фінансова підтримка ОСББ, навчання управителів житловою нерухомістю, юридичні аспекти роботи об’єднань тощо.

«Основне завдання форуму – це обмін досвідом та успішними практиками для керівників об’єднань. Під час засідань ми напрацюємо практичні рекомендації для ОСББ, які отримають усі учасники Форуму. Крім того, пропозиції та зауваження будуть скеровані у Верховну Раду та Кабінет Міністрів, органи місцевого самоврядування», – зазначив керівник проекту «Перший регіональний Форум ОСББ» Остап Тимчій.

В гості до українських голів ОСББ завітали гості з Литви – Кестутіс Каросас, начальник відділу Енер гетики та будівництва департаменту житлового господарства міської ради м. Вільнюса та Юозас Антанайтіс, президент Республі канського палацу Управління та нагляду за житловим фондом, Антанас Мікалаускас, заступник директора Департаменту комунального господарства. Закордонні гості поділилися успішним досвідом створення та функціонування ОСББ у Литві, розповіли про систему житлом у Литві за допомогою професійних адміністраторів, а також про місцеву програму підтримки впровадження енергоощадних заходів у багатоквартирних будинках.

Керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА розповіла про основні проблеми ОСББ у стосунках з органами влади та представила основні шляхи їх вирішення. „Тільки ми разом є та сила, яка зможе диктувати умови владі усіх рівнів – але для цього потрібно працювати професійно і злагоджено, бо саме через формальні помилки ми часто стаємо жертвами і програємо битву” – зауважила Тетяна Бойко.

Володимир Бригілевич, керівник Центру досліджень місцевого самоврядування представив основні проблеми та шляхи вирішення проблем професійного управління житловим фондом.

Галина Когут, керівник Ресурсного центру для ОСББ м. Львова представила бажану модель інформаційної політики щодо ОСББ, Леонід Туловський – експерт проекту ПРООН надав поради головам ОСББ щодо технічного обслуговування багатоквартирного будинку.

У підсумку за результатами роботи учасники Форуму прийняли звернення до органів влади щодо покращення умов для створення та діяльності ОСББ.

До вашої уваги презентації учасників форуму:

Публікації та новини схожі

У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом

25.01.2013
У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом 23 січня 2013 року в місті Житомирі, у приміщенні прес-центру Житомирської обласної ради, за підтримки Громадянської мережі Опора, відбувся круглий стіл «Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК м. Житомира».

докладніше

ОСББ має право не погоджувати внески на житлово-комунальні послуги з органами місцевого самоврядування

10.12.2012
ОСББ має право не погоджувати внески на житлово-комунальні послуги з органами місцевого самоврядування Півторарічна кампанія Громадянської мережі ОПОРА спільно з іншими громадськими організаціями та ОСББ, щодо вирішення проблеми відшкодування пільг та субсидій для мешканців будинків ОСББ завершилася невеликою перемогою.

докладніше

Верховна Рада підтримала законопроект Кабміну про ОСББ

04.09.2014
Верховна Рада підтримала законопроект Кабміну про ОСББ Верховна Рада України підтримала законопроект №2469а «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

докладніше

Всі регіони, окрім Луганщини та Донеччини, готові до опалювального сезону

23.09.2014
Всі регіони, окрім Луганщини та Донеччини, готові до опалювального сезону Вже за тиждень в Україні має розпочатись опалювальний сезон.

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше