Головна » Новини та публікації » Засідання Нацради з питань ОСББ – чергове коло обговорень

Засідання Нацради з питань ОСББ – чергове коло обговорень

Наприкінці квітня відбулося перше засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, яку Уряд утворив 14 березня ц.р., як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України. До складу Нацради ввійшли представники місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, зокрема й Громадянської мережі ОПОРА, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, об'єднань профспілок і роботодавців, суб'єктів господарювання.

В ході засідання Нацрада затвердила план подальшої роботи, а також обговорила пропозиції щодо удосконалення нормативно-правової бази створення та діяльності ОСББ. Також було сформовано три профільні робочі групи, завданням яких є підготовка узагальнених пропозицій для коригування нормативно-правової бази щодо вирішення таких проблем ОСББ, як:

  • питання утримання та обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж,
  • експлуатації та капремонту ліфтового господарства,
  • питання тарифів та житлових субсидій для членів ОСББ,
  • отримання інформації про власників квартир у будинку для створення об’єднання тощо.

На думку Першого заступника Міністра Олександра Аліпова розв’язати низку суттєвих протиріч у взаємодії об’єднань із державними відомствами та природніми монополістами можливо лише в рамках системного підходу. Тож, сподіваймося, що представники громадськості та влади зможуть порозумітися, й Нацрада таки буде тим інструментом, що допоможе досягти поставленої мети – ухвалення законопроекту №8474, а не виявиться черговим PR-проектом Мінрегіону.

Детальніше:
Тетяна Бойко,
керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА 
Публікації та новини схожі

Громадянські організації обмінюються досвідом

09.10.2013
Громадянські організації обмінюються досвідом Наприкінці вересня 2013 року в Луцьку відбулися семінари обміну досвідом між НУО Запоріжжя, Дніпропетровська та Луцька.

докладніше

Верховна Рада підтримала законопроект Кабміну про ОСББ

04.09.2014
Верховна Рада підтримала законопроект Кабміну про ОСББ Верховна Рада України підтримала законопроект №2469а «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

докладніше

Разработка муниципального энергетического плана

05.03.2012
Разработка муниципального энергетического плана Направления сотрудничества города и проекта «Реформа городского теплоснабжения в Украине».

докладніше

Громадський консорціум виборчих ініціатив увійшов до складу Конституційної асамблеї

27.01.2012
Громадський консорціум виборчих ініціатив увійшов до складу Конституційної асамблеї Своїм Указом Президент України про «Питання формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї» від 25 січня 2011 року, схвалив «Концепцію формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї». Згідно з ним, Конституційна Асамблея є спеціальним допоміжним органом, головною метою створення та діяльності якого є підготовка законопроекту про внесення змін до Конституції України.

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше