Головна » Новини та публікації » За підтримки ОПОРИ відкрито черговий Ресурсний центр для ОСББ

За підтримки ОПОРИ відкрито черговий Ресурсний центр для ОСББ

19 квітня 2012 року в місті Кам`янець-Подільський урочисто відкрився Ресурсний центр підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Відкриття Центру відбулося в рамках проекту Реформа міського теплозабезпечення (USAID) та організаційної підтримки Громадянської мережі ОПОРА за сприяння міської влади, Асоціації ОСББ міста Кам`янець-Подільський.

Ресурсний центр відкрито з метою підвищення рівня поінформованості та активності членів існуючих ОСББ щодо захисту своїх прав; інформаційного та правового сприяння новоствореним ОСББ на початковому етапі зі створенням умов для подальшого інформаційного та правового їхсупроводження.

По завершенні урочистостей з нагоди відкриття Центру в приміщенні Кам`янець-Подільської міської ради відбувся круглий стіл «Співпраця влади та громадськості для розвитку ОСББ у м. Кам’янці-Подільському», на якому представники органів місцевого самоврядування, громадські активісти, голови місцевих ОСББ говорили про перспективи доопрацювання законопроекту №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ», спробували з’ясувати, що ж чекає на ОСББ з прийняттям в другому читанні законопроекту №8391 "Про житлово-комунальні послуги" (стосовно  вдосконалення системи управління житловим фондом та вирішення окремих питань у сфері надання послуг), а також обговорили решту нагальних проблем, з якими стикаються об’єднання співвласників у своїй щоденній діяльності, та обмінялися думками щодо шляхів  їх вирішення.

Детальніше:
Тетяна Бойко,
керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА 
Публікації та новини схожі

Концепція заходів з реалізації проектів реконструкції та капітального ремонту з термомодернізацією будинків житлового фонду із застосування сучасних конструктивно-технологічних рішень

28.12.2011
Концепція заходів з реалізації проектів реконструкції та капітального ремонту з термомодернізацією будинків житлового фонду із застосування сучасних конструктивно-технологічних рішень Доповідає Максимов Артем Сергійович, завідуючий відділом герметизаційних, гідро-, теплоізоляційних та опоряджувальних робіт НДІ будівельного виробництва.

докладніше

Работников ЖЭКов Запорожья проконсультировали психологи

07.09.2012
Работников ЖЭКов Запорожья проконсультировали психологи В рамках реформы ЖКХ, запорожские чиновники провели для сотрудников местных ПРЭЖО (ЖЭКов) бизнес-тренинги и консультации психологов, которые по неподтверждённым данным стоили 1,5-2 млн грн бюджетных средств.

докладніше

Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки?

21.11.2011
Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки? Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки? Домам, где жильцы объединились в ОСМД, правительство обещает помочь материально. Правда, сами представители объединений совладельцев многоэтажных домов в обещания Кабмина не слишком верят.

докладніше

Международный открытый семинар «Сохраним климат вместе»

06.06.2013
Международный открытый семинар «Сохраним климат вместе» С 12 до 14 июня в киевском выставочном центре «КиевЭкспоПлаза» состоится трехдневный международный открытый семинар «Сохраним климат вместе». Этот широкомасштабный проект призван привлечь внимание власти и всех заинтересованных сторон к насущным вопросам в сфере экологии и предотвращения изменения климата.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше