Головна » Новини та публікації » Єврокомісія: російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України

Єврокомісія: російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України

Російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України. Про це на умовах анонімності повідомив чиновник Єврокомісії.

"Ми проаналізували російські пропозиції, але вважаємо їх неприйнятними для України. Перш за все, російська знижка формується за рахунок відмови РФ від експортних мит. Це рішення російського уряду, а тому воно може бути змінено у будь-який момент. Але найважливіше - ця знижка аж ніяк не змінює формулу ціни російського газу для України", - зазначив представник ЄК.

За словами чиновника, пропозиції ЄС стосуються визначення тимчасової ціни газу. "Ми наголошуємо, що ця ціна матиме технічний, тимчасовий характер. Адже після рішення Стокгольмського суду (стосовно суперечки НАК "Нафтогаз України" та "Газпрому" щодо умов газового контракту) має відбутися перерахування. Наприклад, якщо тимчасова ціна на 5 доларів нижче, ніж за рішенням Стокгольмського суду, Україна має компенсувати різницю. І навпаки - якщо ціна буде визначена на меншому рівні, різницю має компенсувати Росія», - наголосило анонімне джерело в ЄК.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Про застосування енергоощадних технологій у Києві

20.09.2012
Про застосування енергоощадних технологій у Києві Голова Київської МДА Олександр Попов заявив про планування масового застосування енергоощадних технологій.

докладніше

Алчевськ: монополісти порушують права ОСББ

04.02.2013
Алчевськ: монополісти порушують права ОСББ 31 січня 2013 р. в місті Алчевськ Луганської області відбувся круглий стіл «Як вирішити проблеми ОСББ з монопольними постачальниками послуг ЖКГ». Організатор заходу Громадянська Мережа ОПОРА.

докладніше

Організація надання споживачам житлово-комунальних послуг

06.06.2012
Організація надання споживачам житлово-комунальних послуг Відповідно до положень частини першої статті 29 закону «Про житлово-комунальні послуги»37 — «Особливості укладення договорів у багатоквартирних будинках», договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладають між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем (тобто споживачем) і балансоутримувачем або його уповноваженою особою (управитель має бути або балансоутримувачем об'єкту відповідно до статті 13 зазначеного закону, або уповноваженою особою балансоутримувача відповідно до договору, укладеного між ними згідно з визначенням управителя, яке наводить стаття 1 того-таки закону).

докладніше

Чи вирішить законопроект №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ» проблеми нині діючих об’єднань співвласників?

21.02.2012
Чи вирішить законопроект №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ» проблеми нині діючих об’єднань співвласників? 22 лютого 2012 року, об 11:00, в ІА «Українські новини» (вул. Еспланадна 20) пройде прес-конференція, на якій буде озвучена позиція ряду громадських організацій щодо шляхів вирішення проблем нині діючих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, а також актуальності законопроекту №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ», який 23 лютого буде винесено на голосування у зал Верховної Ради.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше