Головна » Новини та публікації » Вінниччину офіційно визнали як лідера енергозбереження у сфері ЖКГ в Україні

Вінниччину офіційно визнали як лідера енергозбереження у сфері ЖКГ в Україні

Відповідно до «Рейтингу енергоефективності регіонів» створеного компанією «БЕСТ» для Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Україна має щорічний потенціал енергоефективності економіки на рівні 11,8 млрд. євро.

Результати дослідження дозволять змінити підходи до питань енергозбереження і покращити показники енергоефективності не лише у розрізі областей, а й галузей – особливо це стосується регіонів, які очолюють десятку найенергоефективніших областей держави. Ключові із цих показників будуть використані при формуванні національної програми з питань енергоефективності.

Згідно з результатами рейтингу, найбільш енергоефективними є Вінницька, Чернівецька й Одеська області, де відповідні показники становлять 71%, 70% і 70% від рівня ЄС. Найменш енергоефективні регіони – Луганська, Полтавська та Дніпропетровська області (відповідно 38%, 39% і 43% порівняно з ЄС).Даний рейтинг матиме позитивне значення і для Вінниччини, яка не лише закріпилася на позиції лідера, а й продовжує нарощувати свій потенціал із енергозбереження та використання альтернативних енергоносіїв.

За результатами дослідження, найбільший потенціал енергозбереження зосереджений у промисловості та у соціальній сфері сільської місцевості і секторі ЖКГ. Лідерами рейтингу в першій категорії виявилися Київська й Одеська області. Наприкінці розташувалися Полтавська, Рівненська та Кіровоградська області. На другій та третій позиції рейтинг очолили Вінницька, Кіровоградська і Херсонська області, а найменш енергоефективний сектор – у Харківській і Київській областях.

Загалом рівень енергоефективності в Україні за результатами рейтингу становить близько 52% від країн Європейського Союзу.

Прес-слуюжа Вінницької ОДА

Публікації та новини схожі

Статистика: в кого Україна купувала газ у 2014 році?

23.09.2014
Статистика: в кого Україна купувала газ у 2014 році? За даними Державної служби статистики, Україна в липні 2014 імпортувала природний газ з Європи за середньою ціною 360,2 дол.за тис. куб. м, тоді як у червні його середня ціна становила 366,9 дол., у травні - 364,7 дол., у квітні - 375,8 дол. Таким чином, ціна газу для України поступово знижувалась.

докладніше

Загальний огляд проектів Законів та Постанов у житлово-комунальній політиці

03.04.2013
Загальний огляд проектів Законів та Постанов у житлово-комунальній політиці Найбільше народних обранців у сфері житлово-комунальної політики цікавить «містобудування», за час роботи парламенту VII скликання внесено 25 проектів Законів та Постанов з загальної кількості - 73 (один проект Постанови про відповідальність Кабінету Міністрів України внесений опозиційними фракціями).

докладніше

Муніципальні енергетичні плани: Результати співпраці 21 міста України та Проекту USAID

28.12.2011
Муніципальні енергетичні плани: Результати співпраці 21 міста України та Проекту USAID 75% енергетичних ресурсів споживається у містах, проте більшість міст не мало спеціалізованих підрозділів, професійних кадрів,та планів для управління енергетичними процесами на своїх територіях.

докладніше

Сферу ЖКГ выведут на должный уровень только к 2025 году

15.04.2013
Сферу ЖКГ выведут на должный уровень только к 2025 году Министерство регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства сообщает, чтобы вывести из кризиса жилищно-коммунальное хозяйство потребуется более десятка лет.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше