Головна » Новини та публікації » Влада Кривого Рогу підтримує ОСББ

Влада Кривого Рогу підтримує ОСББ

06 березня у виконкомі Криворізької міської ради відбулася прес-конференція заступника міського голови Григорія Вербицького. Зокрема під час конференції розглядалося питання щодо виконання у Кривому Розі Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки.

Г. Вербицький відзначив, що у рамках зазначеної програми у місті активно ведеться робота щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирного будинку. Зокрема на теперішній час у Кривому Розі функціонує 114 ОСББ у тому числі з початку поточного року створено 3 ОСББ. Упродовж 2011 року за кошти з міського бюджету виконано капітальний ремонт конструктивних елементів 14 будинків, у яких створено ОСББ та асфальтування прибудинкових територій 17 ОСББ.
Крім того, рішенням Криворізької міської ради затверджено Програму підтримки об’єднань співвласників багатоквартирного будинку на 2012-2016 роки. Відповідно до зазначеної Програми на виконання у 2012 році капітального ремонту конструктивних елементів житлових будинків, у яких створено ОСББ, у міському бюджеті передбачено кошти в сумі 4 млн грн.
Також заступник міського голови Григорій Вербицький відзначив, що для тих будинків, де не створено ОСББ, а це 5018 будинків, що складає 9,1% від загальної кількості будинків, органами місцевого самоврядування відповідно до вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» визначено управителів житлових будинків і споруд та прибудинкових територій. Це 6 комунальних підприємств: КП «ЖЕО №14», КП «ЖЕО №31», КП «ЖЕО №35», КП «ЖЕО №45», КП «ЖЕО №8», КП «ЖЕО №20». Управління будинками, розташованими у житловому масиві «Індустріальний», здійснює ПП «Домініум». Крім цього, за результатами проведеного конкурсу, визначено управителя будинків у житловому масиві «Даманський» — ПП «Уют-2011». 
Довідково. На сьогодні житловий фонд міста налічує 55 192 житлових будинки, з яких 49 808 будинків приватного сектору, 177 житлово-будівельних кооперативів, 75 відомчих будинків, у 114 будинках створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. 
Публікації та новини схожі

Шведський підхід для українських водоканалівФоторепортажі

14.03.2012
Шведський підхід для українських водоканалівФоторепортажі Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк та Голова правління «Swedish Water Experience AB» Пер Йоханссон підписали Меморандум про взаєморозуміння в Києві 13 березня.

докладніше

Мінрегіон: Опалювальний період йде за планом

30.10.2012
Мінрегіон: Опалювальний період йде за планом Мінрегіон України на офіційному сайті звертає увагу ЗМІ на необхідність об’єктивно висвітлювати початок опалювального періоду в країні та уникати будь-яких сенсацій не підкріплених фактами. Наголошуємо, що підключення об’єктів до теплопостачання у регіонах відбувається відповідно до синоптичної ситуації, виключно на основі температурних показників навколишнього середовища.

докладніше

Мінрегіон: Конференція «Ефективний власник житла – форми управління багатоквартирним будинком»

30.10.2012
Мінрегіон: Конференція «Ефективний власник житла – форми управління багатоквартирним будинком» 07.11.2012 в рамках VIІІ Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства – 2012» відбудеться конференція «Ефективний власник житла - форми управління багатоквартирним будинком».

докладніше

Новий закон — нові перспективи ОСББ

10.04.2012
Новий закон — нові перспективи ОСББ З осені 2010 року громада ОСББ з різних куточків України вимагала від влади вирішити проблеми, які «сніговим клубком» накопичувалися у тих, хто взяв відповідальність за утримання власного житла. На виконання доручення Президента Уряд підготував законопроект № 8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ».

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше