Головна » Новини та публікації » Валерій Саратов коментує тарифи на опалення цього сезону

Валерій Саратов коментує тарифи на опалення цього сезону

Національною комісію державного регулювання у сфері комунальних послуг на відкритому засіданні встановлено тарифи теплопостачання для споживачів комунальних підприємств Західного регіону країни: КП «Трускавецьтепло» і ТОВ «Західна теплоенергетична група».

Тарифи КП «Трускавецьтепло» будуть складати 316,45 гривень за гігакалорію для населення, а для бюджетних установ та інших споживачів – 818,27 грн. та 820 грн., відповідно.

Тарифи  для ТОВ «Західна теплоенергетична група» встановлені на рівні 224,39 гривень за гігакалорію для населення та для бюджетних установ та інших споживачів – 645,89 грн.

Собівартість гігакалорій визначається з урахуванням витрат підприємства на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії.

ТОВ «Західна теплоенергетична група» продає теплову енергію КП «Луцьктепло», тому для цього підприємства буде встановлений тариф, який буде включати в себе витрати на закупівлю та транспортування теплової енергії.

Дані тарифні ставки не враховують ПДВ. Чинності тарифи набувають з 1 лютого 2012 року.

Голова Національною комісію державного регулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов стверджує, що підвищень на теплопостачання населення не відчує на протязі цього сезону.

Валерій Саратов називає тарифи цього сезону економічно необґрунтованими. За його думкою, поки що неможливо обійтися без субсидування.

Публікації та новини схожі

Процедура встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги скорочена до 15 днів

11.01.2012
Процедура встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги скорочена до 15 днів З 2012 року відбудеться спрощення процедури встановлення тарифів на послуги житлово-комунальних господарств, ініційоване Президентом України.

докладніше

Загальний огляд проектів Законів та Постанов у житлово-комунальній політиці

03.04.2013
Загальний огляд проектів Законів та Постанов у житлово-комунальній політиці Найбільше народних обранців у сфері житлово-комунальної політики цікавить «містобудування», за час роботи парламенту VII скликання внесено 25 проектів Законів та Постанов з загальної кількості - 73 (один проект Постанови про відповідальність Кабінету Міністрів України внесений опозиційними фракціями).

докладніше

Громадськість оцінила ухвалений Верховною Радою Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єднань співвласників багатоквартирного будинку»

21.03.2012
Громадськість оцінила ухвалений Верховною Радою Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єднань співвласників багатоквартирного будинку» 15 березня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єднань співвласників багатоквартирного будинку» (№8474). Перемогою громадських активістів можна вважати те, що народні депутати відхилили найбільш «шкідливі» для ОСББ поправки та прийняли ряд норм, що спростять життя мешканців будинків ОСББ.

докладніше

Луганські монополісти «заганяють» ОСББ в петлю виконавця послуг

08.10.2012
Луганські монополісти «заганяють» ОСББ в петлю виконавця послуг Недосконале законодавство, де немає чіткого визначення цілого ряду понять і механізму стосунків «споживач-виробник послуг» і низька правова освіченість самих луганців, у тому числі, керівників ОСББ, які не в змозі захистити свої інтереси в судах – ось головні причини проблем з якими стикаються ОСББ. Про це заявив представник Громадянської мережі ОПОРА в Луганській області Олексій Кормілецький на прес-конференції, що відбулася 28 вересня.

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше