Головна » Новини та публікації » У Києві відкрита нова автоматизована повірочна система

У Києві відкрита нова автоматизована повірочна система

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов відкрив нову лінію автоматизованої повірочної системи у ПАТ «АК Київводоканал». За допомогою комп’ютерної програми нове устаткування достеменно визначає відповідність лічильників встановленим державним стандартам. Це не лише кардинально покращить точність повірки, але й дозволить киянам економити час та гроші. Так, повірка лічильників на новому обладнанні триває не більше 10 хвилин, раніше цей процес тривав близько години.

«Для мене особисто важливо, щоб питання енергозбереження та ефективного використання природних ресурсів, а отже й економії коштів, вирішувалось не лише для міста в цілому, а й безпосередньо для кожного киянина. Сьогодні ми зробили крок, який дозволяє мешканцям економити власні кошти, сплачуючи виключно за отримані послуги. Дуже важливо, щоб наші комунальні підприємства могли надавати максимально якісні і дешеві послуги для киян», – підкреслив Олександр Попов.

Голова КМДА також наголосив, що введення в експлуатацію нової автоматизованої системи повірки лічильників – це один з елементів роботи влади міста з реалізації Стратегії розвитку Києва.

«Одна з ініціатив нашої Стратегії – «Першокласна інфраструктура» – передбачає серед іншого й комплексну модернізацію водоканалізаційного господарства. Місто зацікавлене в підвищенні якості послуг, які отримують кияни. До речі, саме городяни стали ініціаторами появи розділу енергоефективності в проекті Стратегії, запропонувавши шляхи покращення галузі. Це означає, що мешканці переймаються проблемами економії енергії та природних ресурсів, у тому числі й води», – сказав очільник міськадміністрації.

Нова автоматизована система повірки лічильників замінить установки, що повіряють обладнання об’ємним методом (передбачає ручну обробку проведених вимірювань). Вони давно застаріли і не відповідають метрологічним вимогам, прийнятим в Європі та нещодавно ратифікованим в Україні.

Як зазначив під час презентації автоматизованої установки директор розрахункового департаменту «Київводоканалу» Віорел Ханкевич, це перше оновлення матеріальної бази підприємства за останні 6 років.

«Ми бачимо реальну підтримку міської влади, і це дійсно дає результати. Сьогодні ми можемо запропонувати послуги повірки лічильників води не тільки киянам, але й юридичним особам та мешканцям з будь-якого регіону України», – запевнив Віорел Ханкевич.

Повірка, тобто визначення точності лічильників, є обов’язковою, адже за законом застосування неповіреного обладнання як засобу вимірювання – заборонено. На даний час ПАТ «АК «Київводоканал» обслуговує близько 16 тис. 500 лічильників, встановлених на прибудинкових мережах Києва.

Публікації та новини схожі

У Львові відбувся Другий Всеукраїнський Форум ОСББ

22.11.2011
У Львові відбувся Другий Всеукраїнський Форум ОСББ 27-28 жовтня 2011 року у Львові пройшов Другий Всеукраїнський Форум об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, на якому зібралося понад 140 представників ОСББ і Спілки Власників житла України з усіх областей України. На заході також були присутні іноземні експерти з Литви, Німеччини та Польщі, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування.

докладніше

Загальний огляд проектів Законів та Постанов у житлово-комунальній політиці

03.04.2013
Загальний огляд проектів Законів та Постанов у житлово-комунальній політиці Найбільше народних обранців у сфері житлово-комунальної політики цікавить «містобудування», за час роботи парламенту VII скликання внесено 25 проектів Законів та Постанов з загальної кількості - 73 (один проект Постанови про відповідальність Кабінету Міністрів України внесений опозиційними фракціями).

докладніше

Мінрегіон на зв’язку з громадянами

19.01.2012
Мінрегіон на зв’язку з громадянами Протягом 2011 року фахівці та керівництво Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства надали роз’яснень на майже 6 тисяч звернень громадян.

докладніше

Новий закон про ОСББ: інтереси громади чи забудовників?

20.03.2012
Новий закон про ОСББ: інтереси громади чи забудовників? Яка ж редакція законопроекту була ухвалена Верховною Радою насправді та яку підпише Президент?

докладніше

Юридична консультація

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше