Головна » Новини та публікації » У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом

У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом

23 січня 2013 року в місті Житомирі, у приміщенні прес-центру Житомирської обласної ради, за підтримки Громадянської мережі Опора, відбувся круглий стіл «Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК м. Житомира».

Учасниками круглого столу були: начальник управління експлуатації систем газопостачання ПАТ «Житомиргаз» Олександр Міхненко, перший заступник начальника державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області Едуард Кругляк, заступник начальника УЖГ Житомирської міської ради Іван Ярош, головний спеціаліст департаменту ЖКГ Житомирської обласної адміністрації Любов Римарчук, депутат міської ради Олександр Величко, голови ОСББ та ЖБК м. Житомира.

Першим питанням, яке турбувало всіх присутніх, була невизначеність дій щодо реалізації прав мешканців багатоквартирних житлових будинків при їх відмові від централізованого теплопостачання та переходу на газове автономне опалення. Голова Асоціації ОСББ «Жито-Мир» Ігор Скоропад виклав загальну думку голів правлінь про те, що вкрай неприпустимою є ситуація, коли деякі мешканці будинків отримують у виконкомі дозволи на «автономку» без відома балансоутримувача (управителя) будинку і ставлять його вже перед фактом. В процесі обговорення проблеми автономного опалення виявилося, що навіть і на сьогодні ПАТ «Житомиргаз» не в повному обсязі володіє інформацією щодо встановлених 3-5 років назад автономних газових приладів у квартирах споживачів. Цю проблему вирішили долати спільними зусиллями, як за сприяння правління будинку, так і з залученням фахівців ПАТ «Житомиргаз».

Чітко та зрозуміло виклав позицію перший заступник начальника ДАБІ Едуард Кругляк: «В жодному разі не можна допустити розбалансування газової системи будинку! Не можна розраховувати будинкові газові потужності по-квартирно, тобто надавати технічні умови по мірі надходження дозволів для таких квартир. Система життєзабезпечення будинку повинна бути єдиною та збалансованою!» – наголосив він.

Всіма присутніми було одноголосно схвалена пропозиція: офіційно звернутися до спеціальної постійної комісії міськвиконкому щодо обов’язкового введення у її склад голів правлінь ОСББ та ЖБК.

З наступного питання, щодо проведення планово-технічного обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання (ПТО ВБСГ), виступив начальник управління Олексій Міхненко.Учасники круглого столу розглянули всі спірні позиції Типового договору та в активному, а за необхідності, у роз’яснювальному режимі спільно погодили новий текст редакції договору на ПТО ВБСГ житлових будинків. Крім того, було домовлено, що ПАТ «Житомиргаз» надає затверджені на 2013 рік графік проведення ПТО ВБСГ будинків ОСББ та ЖБК, а голови правлінь (управителі) сприяють їм у проведенні цих заходів.

Голова ОСББ «Гоголівська – 9» Олена Пшеничук особливо відзначила, що не є поодинокими випадки, коли в деяких квартирах мешканців і досі функціонують вже на сьогодні заборонені газовіприлади, тому цю проблему потрібно проаналізувати фахівцям ПАТ «Житомиргаз» та разом з представниками Держгірпромнагляду негайно вжити відповідних заходів.

Присутні обговорили питання з обслуговуванням димо-вентиляційних каналів спеціалізованими підприємствами, системної перевірки наявності тяги фахівцями ПАТ «Житомиргаз», обстеження газових приладів у квартирах мешканців похилого віку та інвалідів за списками ОСББ і ЖБК, тощо.

У результативній частині круглого столу всі присутні відзначили необхідність систематичного проведення таких зустрічей з метою продовження ефективної співпраці у двосторонніх відносинах.

Детальніше:
Скоропад Ігор,
голова Асоціації ОСББ «Жито-Мир»
067-704-48-96
Публікації та новини схожі

Київ: Газова залежність України. Факти та прогнози.

28.12.2011
Київ: Газова залежність України. Факти та прогнози. Розпочався новий вік підвищеного попиту на газ – про це 16 червня 2011 заявив виконавчий директор International Energy Agency Нобуо Танака на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. За його словами, попит на газ буде рости значно швидше нафти і вугілля, і газ витіснить вугілля з другого місця за значенням джерел енергії. «Це буде золотий вік для виробників газу, для газової галузі» – сказав Н. Танака. Він підкреслив, що століття дешевої енергетики закінчився, що треба враховувати при формуванні планів економічного зростання.

докладніше

Украинские чиновники изучают чешский опыт внедрения коммерческого финансирования модернизации жилищного сектора

18.06.2013
Украинские чиновники изучают чешский опыт внедрения коммерческого финансирования модернизации жилищного сектора Со 2 по 5 июня 2013 директор Департамента стратегии реформирования и развития жилищно-коммунального хозяйства Олейник Н.И. пребывала с официальным визитом в столице Чешской Республики с целью ознакомления с чешским опытом внедрения коммерческого финансирования для модернизации жилищного сектора.

докладніше

"Газпром": взаємини з "Нафтогазом" залежать від погашення ним боргів

17.09.2014
"Газпром" заявляє, що взаємини з НАК "Нафтогаз" залежать "від вирішення питання погашення заборгованості".

докладніше

Монополісти: Мешканці Рівного винні у своїх проблемах із теплопостачанням

25.01.2013
Монополісти: Мешканці Рівного винні у своїх проблемах із теплопостачанням 22 січня у Рівному відбувся круглий стілміж керівниками Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та представниками компаній «Теплотранссервіс» і «Рівнетеплоенерго», що надають послуги із теплопостачання у Рівному. Дана зустріч відбулася за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА і стала четвертою у циклі круглих столів, покликаних налагодити ефективну співпрацю між голова ОСББ та монополістами у галузі надання комунальних послуг.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше