Головна » Новини та публікації » У Донецькій області за послуги ЖКГ заплатили 4 млрд. грн

У Донецькій області за послуги ЖКГ заплатили 4 млрд. грн

За 2011 рік населенням Донецької області сплачено за житлово-комунальні послуги 4021,9 млн. грн., що склало 95,9% сум, нарахованих протягом року. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Донецькій області.

За грудень рівень оплати в цілому склав 88,9%, а за централізоване опалення та гаряче водопостачання – лише 76,8%. Середні нарахування на одного власника особового рахунку за житлово-комунальні послуги, а також електроенергію (з розрахунку 150 кВт/годин) за грудень склали 455 грн.

Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг на кінець грудня склала 1980,9 млн. грн. Середній термін заборгованості склав 5,7 місяці. Борги громадян за централізоване опалення та гаряче водопостачання досягли 1069,8 млн. грн. Рівень оплати за рік склав 94,7%. Зросли до 145,2 млн. грн. борги за газопостачання, річний рівень оплати склав 96,9%. Борги населення по платежах за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій (квартплата) на кінець грудня становили 365,8 млн. грн. (Рівень оплати склав 94,1%), за вивезення побутових відходів – 48,2 млн. грн. (93,7%). За централізоване водопостачання та водовідведення населенням сплачено на 0,8% більше нарахованих за рік сум, проте борги залишаються значними – 351,9 млн. грн.

Кількість сімей, які в 2011 році звернулися за житловими субсидіями, збільшилася в порівнянні з 2010 роком на 8,2 тисячі, або на 2,7% і склало 309,8 тисячі. Житлові субсидії були призначені 290,9 тис. сімей, або 93,9%. У порівнянні з 2010 роком число сімей, яким призначені субсидії, зросла на 44 тисячі, або на 17,8%. Отримали в грудні 2011 року субсидії 186,3 тис. сімей, або 11% від загальної кількості, середній розмір призначеної субсидії склав 181,4 грн.

Публікації та новини схожі

Чому зросли тарифи на опалення та гарячу воду?

15.09.2014
Чому зросли тарифи на опалення та гарячу воду? В середині серпня українці отримали липневі квитанції з новими тарифами на гарячу воду (у кого гарячої води не було - той не відчув підвищення її вартості «на своєму гаманці»).

докладніше

Рівне: ОСББ чекають від елекропостачальника відшкодування за утримання мереж

29.03.2013
Рівне: ОСББ чекають від елекропостачальника відшкодування за утримання мереж 28 березня у Рівному відбувся круглий стіл на тему співпраці між Об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків міста та монополістом у галузі електропостачання ПАТ «AES Рівнеобленерго».

докладніше

Мінрегіон визначає чотири ключових завдання у галузі будівництва на 2012 рік

20.12.2011
Мінрегіон визначає чотири ключових завдання у галузі будівництва на 2012 рік Суттєве поліпшення інвестиційного клімату в регіонах є метою чотирьох ключових завдань Мінрегіону у галузі будівництва, вважає Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк. Про це він сказав під час брифінгу у прес-центрі Уряду в середу, 14 грудня.

докладніше

Завдання мерів – розвивати громадянське суспільство

22.11.2011
Завдання мерів – розвивати громадянське суспільство 21 жовтня 2011 року у Львові пройшов Форум мерів під, незвичним для українських реалій, гаслом «Влада йде назустріч людям». Даний захід проводився з метою ознайомлення з кращими практиками побудови взаємодії місцевої влади із громадою, обговорення нових моделей співпраці, а також для того, щоб по-новому оцінити значення спільної роботи органів місцевого самоврядування з громадськими об’єднаннями задля ефективного розвитку міст.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше