Головна » Новини та публікації » Тетяна Бойко: ОСББ — це загроза для тих, хто прагне монополізувати ринок управління житлом [аудіо]

Тетяна Бойко: ОСББ — це загроза для тих, хто прагне монополізувати ринок управління житлом [аудіо]

Одним із кроків, який  має поліпшити ситуацію в житлово-комунальному господарстві України, може стати повсюдне створення ОСББ. Про масштабні плани було заявлено вже давно, проте на практиці з’ясувалося, що на шляху створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків існує чимало бар’єрів, створених самою ж державою.

Що саме стримує формування відповідальних власників і як вирішити проблемні питання? Дати відповідь на це питання спробували гості програми «Відкрита студія» Українського радіо — керівник житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко та президент громадської організації «Київський центр сприяння розвитку ОСББ», радник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; заступник Голови координаційної ради з питань ОСББ та ЖБК м. Києва при КМДА Дмитро  Корчак.

www.opora.org.ua

Предлагаем юридические услуги киев.

Публікації та новини схожі

Анатолій Близнюк: ми відкриті до діалогу

18.01.2012
Анатолій Близнюк: ми відкриті до діалогу Протягом усього 2011 року до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства не надійшло жодного запиту на інформацію відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», повідомив очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк, коментуючи підсумки минулого року.

докладніше

Мінрегіон: Житло підготували до зими на 69 %, соціальні об’єкти - на 78 %

22.08.2014
Мінрегіон: Житло підготували до зими на 69 %, соціальні об’єкти - на 78 % Наразі по Україні передбачено комплексно підготувати до осінньо-зимового періоду майже 189 тис. будинків, у тому числі 19,2 тис. житлових будинків, у яких створено ОСББ та ЖБК, та 10,9 тис. будинків, які облуготуть комунальні та приватні ЖЕКи.

докладніше

2 млн гривен «потеряно» Полтавским Фондом поддержки индивидуального жилищного строительства

02.03.2012
2 млн гривен «потеряно» Полтавским Фондом поддержки индивидуального жилищного строительства Во время ревизии финансово-хозяйственной деятельности областного Фонда поддержки индивидуального жилищного строительства в селе (Фонд) специалисты Госфининспекции в Полтавской области за 2009-2011 годы установили нарушения, которые привели к потерям, на общую сумму свыше 2 млн грн.

докладніше

Пробное внедрение автоматической системы учета воды

03.09.2012
Пробное внедрение автоматической системы учета воды В Запорожье изучают эффективность работы и целесообразность внедрения автоматической системы дистанционного учета потребленной воды. На заседании исполкома Запорожского горсовета приняли решение о тестировании данной системы.

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше