Головна » Новини та публікації » Семінар для ОСББ в Херсоні

Семінар для ОСББ в Херсоні

08.09.2011 року «Ресурсний центр розвитку ОСББ» м. Херсон спільно з фірмами «Німецьке товариство по міжнародній співпраці GIZ (до 2011 Німецьке товариство по технічній співпраці), Профайн Україна (profine), Ініціатива «Житлового господарства у Східній Європі) провели навчальний семінар в рамках проекту державно-приватного партнерства в Україні «Менеджер по енергозберігаючий санації житлових будинків».

Захід проводився в великому залі Херсонської міської ради. В семінарі прийняли участь Голови правлінь ОСББ, ініціативні групи мешканців Херсона та громадські організації, загалом близько 60 учасників.

У семінарі взяли участь експерти: Лариса Шреккенбах, керівник проекту «Менеджер по енергозберігаючих санація житлових будинків», Ініціатива «Житлового господарства у Східній Європі», ІВО, Берлін; Ральф Хілленберг, директор IPBB (ООО) інженерно-проектного бюро будівельних проектів, Берлін; Федір Барулін, Голова Правління ХОГО «Регіональна рада підприємців»; Ольга Олефірова, юрист, Інститут муніципального розвитку, Київ; Сергій Свистюк, начальник відділу енергоефективних технологій, ТОВ ЦЕК «ЕСКО ЦЕНТР» Київ.

Під час зустрічі Німецькі спеціалісти розповіли про проект державно-приватного партнерства «Менеджер по енергозберігаючий санації житлових будинків», Енергозберігаюча санація будинку – німецький досвід. По крокову або комплексну санацію: необхідні енергозберігаючі заходи, розрахунок витрат, енергетичний паспорт.

Учасники семінару отримали інформацію від фахівців про «пілотний» проект енергозберігаючої санації житлового будинку за рахунок кредитних ресурсів по м. Ніжин, Чернігівської області. Доповідач відповів на ряд запитань, що виникли у присутніх. Тема виявилась дуже актуальною та болючою на сьогоднішній день.

Вирішення попереднього питання стане можливим завдяки створенню револьверного фонду, який забезпечить впровадження енергозберігаючих заходів при теплореновації житлових будинків ОСББ, про створення якого доповів Федір Барулін, Голова Правління ХОГО «Регіональна рада підприємців».

По закінченню семінару запрошеним було продемонстровано фільм, який показав яким чином відбувається санація житлового будинку – робота на будівельних майданчиках в м. Берлін. Цей фільм містить багато цікавої, повчальної інформації.
Цей семінар дає надію, що і в Україні можливо втілити такі ж енергозберігаючі заходи при теплореновації житлових будинків ОСББ за умови плідної співпраці, використання досвіду та новітніх технологій впроваджених Німецькими та вітчизняними фахівцями.

Публікації та новини схожі

Мінрегіон: Конкурс на кращі будинки і споруди 2011 року

09.08.2012
Мінрегіон: Конкурс на кращі будинки і споруди 2011 року Напередодні Дня будівельника Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підбило підсумки Конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію протягом 2011 року. Під час щорічного заходу експерти – архітектори, будівельники, обирають проекти-переможці у 9 номінаціях: житлові, промислові будівлі, культові та інженерні споруди. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України у середу, 8 серпня.

докладніше

Законопроект №8474: питання землі узгоджено

21.12.2011
Законопроект №8474: питання землі узгоджено Після тривалих перемовин громадськість та влада досягнули компромісу – ділянка землі, на якій стоїть будинок (пляма забудови), повинна бути у власності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків без будь-яких додаткових дій, а прибудинкова територія знаходитися у постійному користуванні ОСББ.

докладніше

Громадський консорціум виборчих ініціатив увійшов до складу Конституційної асамблеї

27.01.2012
Громадський консорціум виборчих ініціатив увійшов до складу Конституційної асамблеї Своїм Указом Президент України про «Питання формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї» від 25 січня 2011 року, схвалив «Концепцію формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї». Згідно з ним, Конституційна Асамблея є спеціальним допоміжним органом, головною метою створення та діяльності якого є підготовка законопроекту про внесення змін до Конституції України.

докладніше

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні

07.04.2014
Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні Підвищення тарифів на енергоносії означає збільшення вартості послуг для населення і вимагає адекватних механізмів соціального захисту малозабезпечених домогосподарств. Експерти проекту USAID «Муніципальна реформа в Україні» розповіли про своє бачення розвитку та проблеми тарифної політики.

докладніше

Юридична консультація

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше