Головна » Новини та публікації » Семінар-обмін у місті Вознесенськ

Семінар-обмін у місті Вознесенськ

Громадська організація “Агентство економічного розвитку” оголошує про початок проекту “Вирішення проблем оформлення прибудинкових територій багатоквартирних будинків (ОСББ, ЖБК) на місцевому рівні” та запрошує до участі представників громадських організацій та представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), які бажають дізнатися про успішний досвід вирішення проблем передачі прибудинкових територій у власність ОСББ та ЖБК. Проект підтримують програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” та “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду Відродження.

Мета проекту — поширення позитивного досвіду проведення компаній громадського представництва по удосконаленню процедури оформлення прибудинкових територій багатоквартирних будинків на місцевому рівні серед представників громадських організацій, ОСББ  та ЖБК сіл, селищ та малих міст з різних  регіонів України.

На думку ініціаторів, проект сприятиме обміну досвідом з питань, щодо:

  • удосконалення (пришвидшення та зменшення вартості)  процедури передачі прибудинкової території ОСББ та ЖБК на місцевому рівні;
  • об’єднання (самоорганізації)  зацікавлених сторін у форматі Коаліції по удосконаленню процедури передачі прибудинкових територій;
  • використання інструменту “місцевої ініціативи” для громадського лобіювання розроблених рекомендацій на місцевому рівні;
  • планування власних компаній по удосконаленню  процедури передачі прибудинкової території ОСББ та ЖБК в своїх населених пунктах.

Всі учасники семінару-обміну матимуть можливість отримання консультацій та методичної допомоги в реалізації компаній громадського лобіювання на місцях.

Крім того, учасникам буде запропоновано долучитись до роботи національної Коаліції  по  удосконаленню законодавства в сфері  передачі прибудинкової території ОСББ та ЖБК.

У межах проекту буде проведено триденний семінар-обмін в м. Вознесенськ, Миколаївської області, з 15.05.2012 по 17.05.2012 року. 

Учасників заходу буде відібрано серед представників громадських організацій та представників ОСББ і ЖБК сіл, селищ та малих міст (до 50 тис. мешканців), які мають початкову обізнаність у питаннях оформлення прибудинкових територій багатоквартирних будинків та бажають здійснювати практичну діяльність по вирішенню проблем в сфері передачі прибудинкових територій в своїй місцевості.

Загальна кількість учасників — 20 осіб.

Для участі в семінарі слід заповнити анкету обсягом до 1 сторінки, що додається  — у додатку 2 (даний документ можна переглянути та скачати за посиланням osbbua.org/category/zrazki_dokumentiv/anketi/anketa-zayavka_na_uchast_u_program_semnarv-obmnv).

Анкету слід надіслати до 02 квітня 2012 року на електронну пошту aerbox@ukr.net або поштою: ВМГО “Агентство економічного розвитку”, адреса: 56500 м. Вознесенськ, Миколаївська обл., вул. Пушкінська 3, оф №35.

Про результати відбору Вас буде повідомлено до 16.04.2012 року.

Витрати учасників семінару-обміну на проїзд, проживання та харчування відшкодовують організатори.

Якщо є запитання, телефонуйте, пишіть  з радістю будемо відповідати!

Контактна особа:
Трандафіл Володимир,
тел.: (05134) 3-22-50;
моб. тел.: (093) 515-76-23;
е-адреса: travov@ukr.net


Публікації та новини схожі

Київ: Газова залежність України. Факти та прогнози.

28.12.2011
Київ: Газова залежність України. Факти та прогнози. Розпочався новий вік підвищеного попиту на газ – про це 16 червня 2011 заявив виконавчий директор International Energy Agency Нобуо Танака на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. За його словами, попит на газ буде рости значно швидше нафти і вугілля, і газ витіснить вугілля з другого місця за значенням джерел енергії. «Це буде золотий вік для виробників газу, для газової галузі» – сказав Н. Танака. Він підкреслив, що століття дешевої енергетики закінчився, що треба враховувати при формуванні планів економічного зростання.

докладніше

Стратегія модернізації будинків та систем теплопостачання України

07.03.2012
Стратегія  модернізації будинків та систем теплопостачання України Закон України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" дозволяє співвласникам, об'єднаним в ОСББ, приймати рішення шляхом голосування встановленою більшістю голосів (а не 100% згодою).

докладніше

Статистика по ОСББ в Україні

18.02.2019
Статистика по ОСББ в Україні Мінрегіон опублікував данні, що на 01 січня 2019р в країні функціонує 26 603 ОСББ. Водночас, Мінюст надає доступ до відкритого реєстру юридичних осіб, в якому на 03 січня 2019р маємо 29 751 активних ОСББ. Різниця між даними міністерств складає - 12%.

докладніше

Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг

02.09.2014
Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг Верховна Рада зареєструвала законопроект №4563а від 29 серпня «Про житлово-комунальні послуги», внесений напередодні Кабінетом Міністрів. Цей документ передбачає стягнення пені зі споживачів за несвоєчасну чи/та неповну сплату ЖКП.

докладніше

Юридична консультація

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше