Головна » Новини та публікації » Рівенські ОСББ незадоволені роботою ТзОВ «Санком-Рівне» (відео)

Рівенські ОСББ незадоволені роботою ТзОВ «Санком-Рівне» (відео)

Основними зауваженнями рівненських ОСББ до комунального підприємства «Санком-Рівне» є завищення об'ємів вивезеного сміття,  вартості послуг і нерегулярний графік роботи сміттєвозів. Про це заявили голови рівненських ОСББ в ході круглого столу, що відбувся 10 вересня. Захід організувала громадянська мережа ОПОРА,  з метою налагодження діалогу між керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і компанією-монополістом із вивезення твердих побутових відходів «Санком-Рівне».

Оксана Нєнахова, керівник ОСББ "Сонячна домівка":

- У нас зріс обсяг вивезення сміття. Я знаю, що є тариф на одну людину або є обсяг вивезеного сміття по договору. Раніше було у нас6 метрівкубічних, а зараз пишуть7,45 метрівкубічних. У мене є 2 контейнери,вивіз становить6 метрівкубічних. Де взялося зайвих1,45 метрівкубічних?

За словами Сергія Пилипаки, юриста ТзОВ "Санком",  до раніше укладених угод із ОСББ на вивезення твердих побутових відходів, додалося ще й великогабаритне й будівельне сміття. Як наслідок - збільшився об’єм і тариф.

Нарікали керівники ОСББ і на те, що сміттєзбиральні машини вивозять непотріб не у визначений час, а тоді, коли їм заманеться.

Іван Фатич, голова ОСББ "Дружба":

- Чому мені треба, щоб машина приїздила в один і той самий час? Приходить прибиральниця, а вона ж не цілий день працює! Та саме вона б прибрала те, що залишилося. Але в нас все одно не виходить, а я хотів би, щоб виходило, ми ж платимо гроші, я підкреслюю.

Та на будь-які закиди голів ОСББ юрист «Санкому» радив усім уважно читати укладені угоди. Мовляв, якщо в угоді вказано час, коли мають забирати сміття, то "Санком" повинен дотримуватися графіку. Якщо ж такий момент не обговорили, тоді жодних претензій бути не може.

Зачепили голови ОСББ і проблему скидання сміття мешканцями приватного сектору в баки багатоповерхівок, адже у них вивіз відходів здійснюється без використання сміттєвих баків. Представники компанії пообіцяли проконтролювати дану ситуацію та вирішити її. Це ж саме стосується й уточнення графіків вивезення сміття.

Зі слів представника ОПОРИ Зураба Кантарії, під час круглого столу присутні обговорили багато важливих питань, які допоможуть налагодити якісну співпрацю між монополістом у галузі вивезення твердих побутових відходів та ОСББ Рівного.

- Це не останній наш круглий стіл, присвячений налагодженню співпраці між ОСББ та монополістами, - каже Зураб Кантарія. - Ми отримали підтвердження, що керівники ОСББ потребують подібних заходів і вони для них досить корисні. На черзі зустріч із ще одним монополістом - ПАТ Рівнегазом.

 

Детальніше:
Прес-центр ОПОРИ у Рівненській області
0362 43-07-18

 

Публікації та новини схожі

Проти завищення тарифів на опалення

12.12.2012
Проти завищення тарифів на опалення Громадські організації виявили факт завищення тарифів на опалення, який щороку забирає у громадян сотні мільйонів гривень. Виявляється, тарифи на опалення розраховуються з застосуванням середніх температур сторічної давнини, коли зими були холоднішими. Крім того, комунальники використовують застарілі норми споживання тепла, які значно вищі за сучасні, а це додаткові мільйони з кишень громадян.

докладніше

Єврокомісія: російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України

10.09.2014
Єврокомісія: російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України Російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України. Про це на умовах анонімності повідомив чиновник Єврокомісії.

докладніше

Гройсман: норми споживання газу будуть переглянуті вже найближчим часом

26.08.2014
Гройсман: норми споживання газу будуть переглянуті вже найближчим часом «Найближчим часом будуть переглянуті норми споживання, думаю, можливо за тиждень, які з цього сектора заберуть корупційний чинник, і ми про нього скажемо, а це сотні мільйонів, які відмивались на газових оборудках. Ми виявили це і зупинили, щоб цього не відбувалось», - зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В.Гройсман.

докладніше

Столичное ОСМД наказано за необоснованное повышение тарифов

11.01.2013
Столичное ОСМД наказано за необоснованное повышение тарифов Прокуратура Шевченковского района словила киевское ОСМД «Комфорт» на завышении тарифов на коммунальные услуги для многоэтажных домов по улице Герцена, 17-25.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше