Головна » Новини та публікації » Рада спростить умови для проведення капітального ремонту та реконструкції житлових будинків

Рада спростить умови для проведення капітального ремонту та реконструкції житлових будинків

Учора Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону “Про внесення змін до статті 34 та пункту 1 Прикінцевих положень Закону “Про регулювання містобудівної діяльності”.

За дане рішення проголосували 355 із 411 народних депутатів України, зареєстрованих в сесійній залі.

Законопроектом передбачається, що реконструкція або капітальний ремонт житлових будинків, які здійснюються за бюджетні кошти, можуть бути проведені за відсутності документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

Також до 1 січня 2013 року передбачаються можливості передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб у разі відсутності плану зонування або детального плану територій населеного пункту.

Публікації та новини схожі

Проти завищення тарифів на опалення

12.12.2012
Проти завищення тарифів на опалення Громадські організації виявили факт завищення тарифів на опалення, який щороку забирає у громадян сотні мільйонів гривень. Виявляється, тарифи на опалення розраховуються з застосуванням середніх температур сторічної давнини, коли зими були холоднішими. Крім того, комунальники використовують застарілі норми споживання тепла, які значно вищі за сучасні, а це додаткові мільйони з кишень громадян.

докладніше

Ціни на європейському ринку газу пішли вгору: можливі перебої з доставками?

20.08.2014
Ціни на європейському ринку газу пішли вгору: можливі перебої з доставками? Ціни на природний газ на європейському ринку після різкого падіння – найбільшого за останній 5 років – почали знову зростати.

докладніше

Відкритий лист Громадянської мережі ОПОРА до Міністра соціальної політики України Наталії Королевської

25.03.2013
Відкритий лист Громадянської мережі ОПОРА до Міністра соціальної політики України Наталії Королевської Звертаємось до Вас, як до Міністра соціальної політики України одним з основних завдань якого є формування державної політики щодо забезпечення державних соціальних стандартів та державних соціальних гарантій для населення.

докладніше

Определены города-партнеры Проекта USAID «Муниципальная энергетическая реформа» в Украине

10.03.2014
Определены города-партнеры Проекта USAID «Муниципальная энергетическая реформа» в Украине Процесс отбора украинских городов, которые станут партнерами Проекта USAID «Муниципальная энергетическая реформа в Украине» завершился.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше