Головна » Новини та публікації » Півмільярда гривень уже направлено на енергозбереження

Півмільярда гривень уже направлено на енергозбереження

Український уряд, за словами Міністра Кабінету Міністрів Остапа Семерака, забезпечив виконання програми з енергозбереження у розмірі 500 мільйонів гривень.

Як повідомив міністр, ця програма з енергозбереження реалізується за кошти Європейського Союзу і становить близько півмільярда гривень - ці кошти вже до кінця цього року підуть на заміну газових котлів на котли з альтернативними видами опалення, а також на утеплення будинків та заміну вікон.
Окрім того, за О. Семерака, 50 млн грн з цих коштів буде скеровано на зниження кредитних ставок для населення.

«Уряд доручив протягом тижня підготувати процедуру зниження фінансування кредитних ставок для населення щодо коштів, спрямованих на проведення енергоощадних заходів», – зазначив міністр.
Уряд планує переобладнати газові котельні на роботу з альтернативними видами палива, аби населення провело зиму в опалюваних приміщеннях. Проте за словами виконавчого директора Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Андрія Чубика, процитованими сайтом «Україна Комунальна», ці заходи будуть безрезультатними, якщо українці не займуться утепленням своїх будинків.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Реформа ЖКГ: увага ЗМІ

26.06.2012
Реформа ЖКГ: увага ЗМІ Моніторинг друкованих/Інтернет ЗМІ проводився Громадянською мережею ОПОРА з 1 січня 2009 року по 1 червня 2012 року в рамках проекту «Житлова реформа очима громадськості» за сприяння програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».

докладніше

Анатолий Близнюк: В следующем году бороться за благоустройство станет выгодно

08.11.2012
Анатолий Близнюк: В следующем году бороться за благоустройство станет выгодно Минрегион обратится к Правительству с предложением ввести систему стимулов для победителей ежегодного всеукраинского конкурса «Населенный пункт наилучшего благоустройства и поддержки общественного порядка». Об этом сообщил Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Анатолий Близнюк во время вручения наград победителям конкурса, которое состоялось в рамках VIII Международного конгресса «Институциональные и технические аспекты реформирования жилищно-коммунального хозяйства - 2012».

докладніше

Відкрито Ресурсний центр для ОСББ у місті Алчевськ

17.02.2012
Відкрито Ресурсний центр для ОСББ у місті Алчевськ У місті Алчевськ відкрито перший Ресурсний центр для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків при управлінні ЖКГ Алчевського міськвиконкому. Відкриття відбулося за участі керівника житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА Тетяни Бойко, міського голови м. Алчевськ Володимира Чуба, консультантів ВБО «Інститут місцевого розвитку» Вікторії Погорєлової та Дмитра Левицького, програмного менеджера проекту «Реформа міського теплозабезпечення» USAID Дмитра Ємельяненка, а також представників Ресурсних центрів м. Луганськ, м. Рубіжне, м. Ровеньки, м. Брянка та м. Свердловськ.

докладніше

Голови ОСББ скептично оцінюють реформу ЖКГ – результати фокус-групи

20.06.2012
Голови ОСББ скептично оцінюють реформу ЖКГ – результати фокус-групи 8 червня активісти Громадянської мережі ОПОРА провели фокус-групу, щоб з’ясувати чи задоволені головиОСББ тим як виконується реформа житлово-комунального господарства України. Фокус-група відбулася в рамках проекту «Житлова реформа очима громадськості» за сприяння програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше