Головна » Новини та публікації » Про застосування енергоощадних технологій у Києві

Про застосування енергоощадних технологій у Києві

Голова Київської МДА Олександр Попов заявив про планування масового застосування енергоощадних технологій.

Він нагадав, що за два роки енергоощадними стануть усі дитячі садки міста, на черзі – школи. А вже потому столиця візьметься за впровадження аналогічних технологій у всіх закладах соціального сектору, зокрема, у медичних установах. Як наголосив керівник  держадміністрації, зекономлені за рахунок застосування енергоощадних технологій кошти будуть спрямовані на підвищення соціальних стандартів.

«Економія енергоресурсів через впровадження таких технологій дає можливість суттєво заощаджувати бюджетні кошти, підвищувати соціальні стандарти: покращувати харчування, утримання та оснащення закладів освіти та медицини. У цьому проекті у нас вже є партнери.  Він фінансується одразу з трьох джерел. Нині впроваджуємо енергоощадні технології на двох пілотних об’єктах в Оболонському районі, але переконаний, що потреба їхнього поширення на все місто – уже давно на часі», – розповів голова КМДА.

Нині київська влада шукає ресурси для застосування енергоощадних технологій у всіх освітніх закладах. Ймовірно на це буде спрямована частина коштів, які місто отримає від продажу землі на відкритих аукціонах.

«Сьогодні змінилося законодавство, і ми поновили право проводити аукціони. Наразі готуємо перелік земельних ділянок, які можемо запропонувати офіційно та відкрито винести на аукціон. Завдяки цьому, в умовах конкуренції, ми будемо щороку отримувати суттєве надходження до міського бюджету. Я пропонуватиму міській раді розділити ці кошти на три частини: першу спрямувати на програму «Доступне житло», другу – на реанімацію житлово-комунального господарства, а третю – на будівництво, реконструкцію, капітальні ремонти і термосанацію соціальної сфери», – розповів Олександр Попов.

За матеріалами Урядового порталу

Публікації та новини схожі

ОСББ Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська ділилися своїм досвідом із херсонськими колегами

20.09.2012
ОСББ Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська ділилися своїм досвідом із херсонськими колегами Про відносини херсонських ОСББ з виробниками і виконавцями комунальних послуг в ході круглого столу-семінару, що відбувся 28 серпня у Херсонській міській раді, говорили представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з таких міст як Київ, Запоріжжя, Дніпропетровськ і, звичайно ж, Херсон. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА за сприяння Національного демократичного інституту (НДІ).

докладніше

Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки?

21.11.2011
Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки? Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки? Домам, где жильцы объединились в ОСМД, правительство обещает помочь материально. Правда, сами представители объединений совладельцев многоэтажных домов в обещания Кабмина не слишком верят.

докладніше

Статистика: в кого Україна купувала газ у 2014 році?

23.09.2014
Статистика: в кого Україна купувала газ у 2014 році? За даними Державної служби статистики, Україна в липні 2014 імпортувала природний газ з Європи за середньою ціною 360,2 дол.за тис. куб. м, тоді як у червні його середня ціна становила 366,9 дол., у травні - 364,7 дол., у квітні - 375,8 дол. Таким чином, ціна газу для України поступово знижувалась.

докладніше

У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом

25.01.2013
У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом 23 січня 2013 року в місті Житомирі, у приміщенні прес-центру Житомирської обласної ради, за підтримки Громадянської мережі Опора, відбувся круглий стіл «Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК м. Житомира».

докладніше

Юридична консультація

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше