Головна » Новини та публікації » Президент України підписав закон, що дозволяє здавати ГТС у оренду іноземним компаніям

Президент України підписав закон, що дозволяє здавати ГТС у оренду іноземним компаніям

Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України" (№ 4116а). Як зазначається на сайті парламенту, підписаний закон повернуто від президента 8 вересня.

Як відомо, 14 серпня 2014 року Верховна Рада України ухвалила закон про реформування системи управління єдиною газотранспортною системою країни, яким передбачається можливість утворення спеціальної компанії-оператора, де 49% акцій буде продано інвесторам із США і ЄС.

Основні положення закону полягають в тому, що ГТС та сховища залишаться на 100% у державній власності, конкурс на залучення інвесторів є публічним, а інвесторами можуть бути тільки сертифіковані компанії ЄС або США.

Операторська компанія контролюється виключно державою – 51% належить державі, 49% належить ЄС чи США. За словами Арсенія Яценюка, який представляв даний законопроект – це інвестиції, а також інструмент зацікавленості ЄС у збільшенні транзиту газу і підтримки України, в тому числі у питанні реалізації проекту «Південний потік», який, за словами Яценюка, «будується виключно проти України».

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Громадянські організації обмінюються досвідом

09.10.2013
Громадянські організації обмінюються досвідом Наприкінці вересня 2013 року в Луцьку відбулися семінари обміну досвідом між НУО Запоріжжя, Дніпропетровська та Луцька.

докладніше

Луганські монополісти «заганяють» ОСББ в петлю виконавця послуг

08.10.2012
Луганські монополісти «заганяють» ОСББ в петлю виконавця послуг Недосконале законодавство, де немає чіткого визначення цілого ряду понять і механізму стосунків «споживач-виробник послуг» і низька правова освіченість самих луганців, у тому числі, керівників ОСББ, які не в змозі захистити свої інтереси в судах – ось головні причини проблем з якими стикаються ОСББ. Про це заявив представник Громадянської мережі ОПОРА в Луганській області Олексій Кормілецький на прес-конференції, що відбулася 28 вересня.

докладніше

Запущено реверс газу зі Словаччини до України

03.09.2014
Запущено реверс газу зі Словаччини до України Відбувся урочистий пуск реверсного газу зі Словаччини до України. Це сталося сьогодні, в селищі Велке Капушани в Словаччині. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила прес-секретар прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка Ольга Лаппо.

докладніше

Законопроект №8474 та бурхлива бездіяльність урядовців

05.07.2012
Законопроект №8474 та бурхлива бездіяльність урядовців Як відомо, 24 травня 2012 року за пропозицією Президента України Верховною Радою було відхилено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку» (реєстраційний номер 8474). Над цим законопроектом разом працювали громадські активісти, голови ОСББ і представники влади. Та, на відміну від останніх, громадськість своєї думки щодо затребуваності даного законопроекту не змінила. Бо з ухваленням законопроекту №8474, у повсякденному житті ОСББ нарешті вирішилися б проблеми, що заважають нормальному функціонуванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Що ж стосується чиновників та урядовців, то їхня власна думка виявилася досить мінливою. Пропонуємо Вашій увазі результати моніторингу заяв урядовців щодо законопроекту №8474.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше