Головна » Новини та публікації » Президент України підписав положення про НКРЕКП

Президент України підписав положення про НКРЕКП

Президент України Петро Порошенко підписав указ №715/2014 «Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

Згідно з текстом Положення, основним завданням НКРЕКП є державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках, у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, на ринках природного газу, нафтового (попутного) газу, газу (метану) вугільних родовищ та газу сланцевих товщ, нафти та нафтопродуктів, а також перероблення та захоронення побутових відходів.

Окрім того, завданням НКРЕКП є проведення цінової та тарифної політики. Також, положення регулює механізми обрання Голови Нацкомісії: «Термін повноважень Голови, члена НКРЕКП становить шість років. Одна і та ж особа не може бути Головою та/або членом НКРЕКП більше двох термінів підряд».

Указом Президента України затверджено Положення Нацкомісії та встановлено граничну чисельність працівників – 600 штатних одиниць.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Запорізька АЕС достроково підключила до мережі 6-й енергоблок

27.08.2014
Запорізька АЕС достроково підключила до мережі 6-й енергоблок Запорізька АЕС, що є найбільшим енергетичним об'єктом у Європі, 27 серпня після 64 діб ремонту підключила до мережі енергоблок №6. «Енергоатом» повідомляє, що блок підключено достроково, тоді як планове завершення ремонтних робіт – 7 вересня 2014 року.

докладніше

У Харкові тарифи на тепло зростуть на 54% для юросіб

07.10.2011
У Харкові тарифи на тепло зростуть на 54% для юросіб За словами директора КП «ХТМ» Сергія Андрєєва тариф на послуги теплопостачання зросте на 54% для приватних і бюджетних організацій.

докладніше

У Мінрегіоні відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ

21.12.2011
У Мінрегіоні відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ На засіданні, що відбулось 16 грудня, експерти Мінрегіону детально розглянули стан виконання Національного плану дій у поточному році та затвердили проект заходів на 2012 рік Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

докладніше

ЄС розраховує, що газові суперечки між Україною та Росією будуть вирішені до жовтня

09.09.2014
ЄС розраховує, що газові суперечки між Україною та Росією будуть вирішені до жовтня Рішення газових суперечностей, принаймні – проміжне, між Росією і Україною має бути знайдено до жовтня. Такої позиції дотримується європейська сторона в особі Гюнтера Еттінґера.

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше