Головна » Новини та публікації » Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні

Підвищення тарифів на енергоносії означає збільшення вартості послуг для населення і вимагає адекватних механізмів соціального захисту малозабезпечених домогосподарств. Експерти проекту USAID «Муніципальна реформа в Україні» розповіли про своє бачення розвитку та проблеми тарифної політики.

Тетяна Бойко, координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА

Чи готові українці до змін? Готові, але за кількох умов. Мають відбуватися системні зміни – те перезавантаження, про яке зараз так багато говорять. Що ж ми маємо на увазі під перезавантаженням в даній сфері? Є три найбільші системні проблеми, які накопичувалися давно, тому їх буде не легко вирішити в сфері тарифів та соціального захисту.

Тарифи – політична площина.

Досить довгий час тарифи не були питанням економіки, а політики. Кожен політик, який приходив, говорив: «Ми не будемо підвищувати тарифи». Якщо почитати усі політичні програми партій і кандидатів, то всі говорять про зниження тарифів і як сильно вони для цього будуть старатися. В той же час ми бачимо світові цінові тенденції, і якщо ми вирішили рухатися у напрямку європейських цінностей, то комунальні послуги в Європі коштують набагато дорожче, ніж в Україні. До того ж, у нашій державі найбільш енергоємна економіка, частка газу в тарифах на теплопостачання становить до 70%, такої частки в світі не існує. Тому, буде хороша нагода пришвидшити заходи з енергозбереження.

Тобто перше питання, яке має бути вирішено: тарифи повинні вийти з політичної площини і стати площиною економічною. Важливо, аби Національний регулятор, став реально політично незалежним органом. Так як ми говоримо не про конкурентний ринок (де природним регулятором виступає конкуренція), а про ринок природних монополій, то на захисті інтересів споживачів повинен стояти цей орган. При цьому, тарифи повинні покривати собівартіть та включати інвестиційну складову. Тариф повинен бути певним компромісом, соціальною домовленістю між виробником, споживачем та владою.

Корупція.

І в першу чергу газова корупція. Ми всі знаємо офіційну кількість видобутого українського газу, але ніхто не знає кількості нелегального газу. Навіть якщо говорити з точки зору пересічної людини, то всі усвідомлюють, що окрім російського газу в Україні існують й інші види газів - ми маємо газ власного видобутку, реверсний газ, газ у сховищах. Все, що ми знаємо, що газ змішується, але яка його реальна вартість? Має бути створена така система енергетичного балансу, де б на кожному лічильнику стояв електронний датчик, і в електронному виді в он лайн режимі передавалася інформація, в якому вігляді і якій кількості видобувається, трансортується і споживається газу.

Система соціального захисту.

Вона повинна бути справедливою. Перш за все про пільги. Наразі більшість пільг надаються людям, або за професійні заслуги, або за заслуги перед батьківщиною. Тобто, герой України Лариса Богатирьова отримує 100% пільгу. Наша позиція, що соціальна допомога повинна надаватися лише бідним людям, або людям, які її матеріально потребують. І ця потреба повинна залежати не лише від рівня доходів, а і від наявності нерухомого майна. Якщо усі ці три умови будуть виконані, то люди почнуть сприймати те, що вони повинні платити за комунальні послуги стільки, скільки вони реально коштують.

Анон Левицький, експерт проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»

Очевидно, що уряд вже давно працює над тим, як забезпечити соціальний захист. Отже, рішення щодо тарифів – прийнято, і перед системою соціального захисту населення стоїть цілий ряд викликів: чи здатна існуюча система захистити населення в цих умовах, чи достатній рівень соціального захисту.

У нас є два типи соціального захисту – це пільги і субсидії. Як ці механізми працюють в умовах підвищення вартості послуг – вдало ілюструє приклад 2010 року. Тоді ціни на газ було збільшено на 50%, але водночас бар'єр на входження в поріг субсидій збільшився на третину. Це підвищило вартість послуг на 125%. Тоді кількість тих, хто одержував субсидії, зросла в 1,6 рази - в грудні 2009 року було 868 тисяч, а стало 1391,6 тис. Потім відбувся ріст вартості надання субсидій в 1,33 (2010р.) та 2,16 рази (2011р.: з 836,1 млн. грн. до 1807,7 млн. грн.). Фактично, зараз, коли йде мова про підвищення тарифів на 73% для населення – тарифів на опалення – ми можемо вважати, що показники підвищення будуть такі ж самі, або ж схожі.

Комплексний погляд на систему соціального захисту, хоча в умовах підвищення швидкого тарифів треба звертати увагу і на пільги.

Аналіз стану пільг показує, що ними користуються понад 20% населення для оплати житлово-комунальних послуг (діти війни – понад 3,9 млн. осіб, ветерани війни – близько 1,9 млн. осіб), також, що найбільше пільговиків у середньому класі, але вартість пільг найменша для найбідніших і найбільша – для найбагатших: 20% вартості пільг іде до 20% населення і майже 40% вартості пільг іде до 30% найбагатшої частини населення. Серед одержувачів субсидій майже 80% - це пенсіонери, проте демографічні дані свідчать про те, що саме сім'ї з дітьми – найбідніша частина населення України. Окрім того наявний парадокс: понад 91% отримувачів складає небідне населення, сім'ї з пенсіонерами мають доходи майже в 2 рази вищі в середньому, аніж сім'ї з дітьми. Це свідчить про те, що для сімей з дітьми є певні обмеження стосовно отримання пільг. Для них відсоток встановлюється лише тоді, коли дохід на одну особу не досягає прожиткового мінімуму.

Розподілі субсидій по роках свідчить, що частка сімей з дітьми зменшується від року до року.

І от іще один важливий момент – доходи сімей одержувачів субсидій. В сім'ях з пенсіонерів – доходи в майже в 2 рази вищі в середньому, ніж в сім'ях з дітьми. Це свідчить про те, що для сімей з дітьми є певні бар'єри для отримання субсидій.

Що варто робити?

• реформування пільги, це процес складний, тривалий;
• підвищити ефективність та адресність житлових субсидій;
• запровадити новий вид допомоги.

Можна говорити і про наступні заходи, але це трохи пізніше, це – запровадження соціальних нормативів, це – перехід до надання субсидій готівкою і запровадження заходів по енергозбереженню, оскільки пільги і субсидії не створюють стимулів до енергозбереження.

Щодо вдосконалення субсидій:

• для сімей з дітьми є обмеження, для них відсоток встановлюється лише тоді, коли дохід на одну особу не досягає прожиткового мінімуму, а для сімей пенсіонерів таких обмежень немає, тому й такі переваги.
• скорочення процедури надання субсидій і скорочення реєстрування субсидій. Якщо зараз субсидії отримують до 200 000 домогосподарств, то якщо ми очікуємо ріст вартості послуг, то очікуємо більше навантаження на роботу, тож потрібно спростити механізми.

Фактично, субсидія у нас як така формально не існує. По наших розрахунках, коливання вартості субсидії складають до 3% вартості за рік, не впливають на вартість програми в цілому, але по кожній справі щомісяця відбувається 2-3 перерахунки, за термін від 6 до 10 місяців – від 20 до 30 перерахунків по кожній справі. Тобто всі управління щомісяця роблять перерахунки – це суттєва робота, якої можна позбутися без суттєвих затрат.

Зараз потрібно робити ефективні заходи, але якщо уряд говорить про те, що необхідно оптимізувати соціальні видатки – то це треба мати на увазі і над цим треба працювати. Не для того, щоб запровадити одночасно з підвищенням тарифів, але це питання дуже актуальне. Є дуже багато проблем з адресністю пільг:

• це робота над спрощенням системи нарахування пільг,
• запровадження соціальних нормативів – споживання води, гарячої води, газ на плиту та інше.

Зараз населення споживає менше ресурсів на одну людину, або на метр опалюваної площі, аніж це передбачено нормативами – тож це створює значний ресурс для економії. За рахунок завищення нормативів багатші споживають більше, а бідніші споживають менше.

Публікації та новини схожі

От ЖКХ и ОСМД требуют свободы львовским котам

18.06.2013
От ЖКХ и ОСМД требуют свободы львовским котам В стенах Львовского городского совета прошли общественные слушания проекта решения «О мерах защиты котов от жестокого обращения во Львове», которые, как сообщил начальник отдела общественного партнерства ЛГС Юрий Лукашевский, имели альтернативное название «О предоставлении статуса свободных котам Львова».

докладніше

Организация оплаты жильцам дома в ОСМД (ОСББ) и формирование тарифов

23.01.2012
Организация оплаты жильцам дома в ОСМД (ОСББ) и формирование тарифов В этой статье я не буду углубляться в дебри образования тарифов, образовании цены на услуги ОСМД. Назовем эту статью обзорной для начинающих председателей ОСМД, задача, которой разъяснить принципы формирования тарифов в объединениях и сделать упор на организационные механизмы внутри объединения совладельцев многоквартирного дома в аспектах организации оплаты жильцами дома по счетам ОСМД. Тарифы на ежемесячную оплату жильцами дома подготавливаются членами правления во главе с председателем правления ОСМД. Правлением выносится соответствующее решение в протоколе собрания правления ОСМД и это Решение (если уставом не предусмотрено другого) подается на утверждение членам объединения. В том случае если большинство членов ОСМД проголосовало за это решение (в проектах решения, если голосование осуществляется путем письменного опроса), обобщенный документ этого Решения подписывает председатель правления ОСМД. Если проект решения забракован (проголосовало «за» меньше половины) членами объединения совладельцев, то все возвращается на новый круг.

докладніше

Перезимувати українцям допоможуть фахівці зі США

22.08.2014
Перезимувати українцям допоможуть фахівці зі США До роботи Кризового енергетичного штабу Кабінету міністрів України доєднаються фахівці зі Сполучених Штатів Америки, які мають досвід роботи у надзвичайних ситуаціях в умовах обмеження або припинення енергопостачання. Склад цієї експертної групи буде сформовано уже у найближчий час.

докладніше

Росія планує скорочувати експорт нафти

15.09.2014
Росія планує скорочувати експорт нафти Росія скоротить експорт нафти в найближчі три роки в кінцевому результаті на 8%.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше