Головна » Новини та публікації » ОСББ в судовому порядку відстояло право на відшкодування пільг та субсидій

ОСББ в судовому порядку відстояло право на відшкодування пільг та субсидій

Відшкодування пільг та субсидій для мешканців ОСББ продовжує залишатися топ-проблемою національного масштабу. Органи соціального захисту незаконно відмовляють соціально незахищеним мешканцям ОСББ в отриманні пільг та субсидій і вимагають в ОСББ погоджувати або затверджувати в органах місцевого самоврядування розмір внесків на утримання будинків та прибудинкових територій. Попри те, що Міністерство фінансів та Міністерство праці і соціального захисту до сьогодні не надали роз’яснювального листа щодо порядку відшкодування пільг та субсидій в будинках ОСББ, співвласники успішно захищають свої права у судах.

Апеляційний скарга Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради Черкаської області на постанову Смілянського міськрайонного суду Черкаської області у справі за адміністративним позовом Об'єднання  співвласників багатоквартирного будинку «Маяковського 8» м. Сміла Черкаської області до Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради Черкаської області, щодо визнання дій протиправними та зобов'язання здійснити відшкодування пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для окремих членів ОСББ, Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення, а постанову Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 21.05.2012 р. - без змін. 

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради Черкаської області мотивувало подання апеляційної скарги тим, що суд першої інстанції не в повній мірі з’ясував обставини та обґрунтував своє рішення на недоведених обставинах.

Колегія суддів заслухавши всіх осіб, що з’явилися в судове засідання, перевіривши доводи апеляційної скарги, матеріали справи та докази вирішив не задовольнити судову скаргу Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради Черкаської області.

Нагадаємо, що постановою Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 21 травня 2012 року позов Об'єднання  співвласників багатоквартирного будинку «Маяковського 8»м. Сміла Черкаської області до Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради Черкаської області - задоволено.

ОСББ неодноразово зверталося до Управління із заявами про пояснення причин неналежного відшкодування за пільгами та субсидіями на внески, встановлені загальними зборами ОСББ від 4 серпня 2011 року. Управлянням була надана відповідь, що у заявах ОСББ не наведено економічну обґрунтованість та законодавче підґрунтя прийнятих загальними зборами ОСББ тарифів. Смілянський міськрайонний суд Черкаської області дійшов висновку, що дії Управління щодо належного відшкодуванню сум по пільгах та субсидіях ОСББ слід визнати протиправними. З чим погодилась і колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду.

Ухвала суду:  Sud_pilgy_subs.pdf

Детальніше:
Тетяна Бойко,
координатор житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА
Публікації та новини схожі

Работников ЖЭКов Запорожья проконсультировали психологи

07.09.2012
Работников ЖЭКов Запорожья проконсультировали психологи В рамках реформы ЖКХ, запорожские чиновники провели для сотрудников местных ПРЭЖО (ЖЭКов) бизнес-тренинги и консультации психологов, которые по неподтверждённым данным стоили 1,5-2 млн грн бюджетных средств.

докладніше

У Львові відбувся Другий Всеукраїнський Форум ОСББ

22.11.2011
У Львові відбувся Другий Всеукраїнський Форум ОСББ 27-28 жовтня 2011 року у Львові пройшов Другий Всеукраїнський Форум об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, на якому зібралося понад 140 представників ОСББ і Спілки Власників житла України з усіх областей України. На заході також були присутні іноземні експерти з Литви, Німеччини та Польщі, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування.

докладніше

Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла

02.09.2014
Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла Міненерговугілля повідомило обласні енергопостачальні компанії про можливе тимчасове припинення електропостачання населення у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

докладніше

Громадянські організації обмінюються досвідом

09.10.2013
Громадянські організації обмінюються досвідом Наприкінці вересня 2013 року в Луцьку відбулися семінари обміну досвідом між НУО Запоріжжя, Дніпропетровська та Луцька.

докладніше

Юридична консультація

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше