Головна » Новини та публікації » ОСББ Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська ділилися своїм досвідом із херсонськими колегами

ОСББ Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська ділилися своїм досвідом із херсонськими колегами

Про відносини херсонських ОСББ з виробниками і виконавцями комунальних послуг в ході круглого столу-семінару, що відбувся 28 серпня у Херсонській міській раді, говорили представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з таких міст як Київ, Запоріжжя, Дніпропетровськ і, звичайно ж, Херсон. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА за сприяння Національного демократичного інституту (НДІ).

Про ОСББ, його статус та правову основу присутнім розповів представник із Києва - Дмитро Левицький,  консультант ВБО «Інститут місцевого розвитку», член правління ОСББ «Молодіжний-15», а про відносини ОСББ з природними монополістами – Погорєлова Вікторія, член Національної Ради з питань ОСББ, консультант ВБО «Інститут місцевого розвитку», голова правління ОСББ «Мотор» (Київ).

Своїм досвідом щодо створення та функціонування громадських організацій для ефективного подолання проблем, які виникають в роботі ОСББ, із херсонськими колегами ділилася Шанц Людмила, член Національної Ради з питань ОСББ, голова правління громадської організації «Вікторія»( Запоріжжя). Мабуть, не менш цікавим виявився виступ Чижик Катерини, заступника голови Національної Ради з питань ОСББ від громадськості (Дніпропетровськ), яка розповіла про роботу та досягнення Національної Ради з питань ОСББ, а також про роботу Ресурсного центру ОСББ Дніпропетровської області.

Детальніше:
Тетяна Бойко,
координатор житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА
Публікації та новини схожі

Успіхи Харкова у реформуванні ЖКГ

26.01.2012
Успіхи Харкова у реформуванні ЖКГ Харкову за багатьма напрямками вдалося досягти того, до чого в інших обласних центрах ще навіть не приступили. Тому було ухвалено рішення про реалізацію пілотного проекту з модернізації житлово-комунального господарства саме в цьому місті.

докладніше

Львівські ОСББ ведуть перемовини з постачальниками комунальних послуг

21.09.2012
Львівські ОСББ ведуть перемовини з постачальниками комунальних послуг Поспілкуватися львівським ОСББ з компаніями-монополістами – постачальниками комунальних послуг – вдалося в ході круглого столу, що відбувся 7 вересня 2012 р. у приміщені малої сесійної зали Львівської міської ради. Захід організувала Спілка власників житла України за партнерської підтримки Громадянської мережі ОПОРА та за сприяння Національного демократичного інституту, в рамках проекту «Створення сприятливих умов діяльності ОСББ».

докладніше

Киянам повернули кошти за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг

06.01.2012
Киянам повернули кошти за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг Впродовж 2011 року житловими організаціями столиці за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг здійснено перерахунок 72,8 млн. грн. на користь жителів Киева.

докладніше

Мінрегіонбуд посприяє співпраці бюджетних установ із енергосервісними компаніями

15.09.2014
Мінрегіонбуд посприяє співпраці бюджетних установ із енергосервісними компаніями Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System підтвердила, що була змушена припинити поставки газу з Європейського союзу в Україну через зменшення постачань російського палива в Польщу "Газпромом", повідомляє УНІАН.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше