Головна » Новини та публікації » Окреме доручення голови КМДА: чи вирішаться проблеми ОСББ?

Окреме доручення голови КМДА: чи вирішаться проблеми ОСББ?

Весь минулий рік Громадянська мережа ОПОРА активно брала участь в роботі Координаційної ради з питань сприяння розвитку ОСББ в місті Києві, хочаза весь час роботи ради було проведено одне засідання. а після структурних та зміни керівника Координаційної ради голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов підписав окреме доручення розписане на Новицького Д. Ю., Репіка В. М., Петрука В. І., Костюренка Т. М. на контроль Безносика О. С.

В дорученні зокрема йдеться Департаменту житлово-комунальної інфраструктури « при формуванні проекту бюджету на 2013 рік в установленому порядку включити до бюджетного запиту потребу в коштах на: фінансування Програми по ремонту будиків ОСББ; проведення агітаційно-роз’яснювальної роботи по проблемах ОСББ; навчання голів та бухгалтерів ОСББ».

Головному фінансовому управлінню разом з Головним управлінням земельних ресурсів за поданням Департаменту житлово-комунальної інфраструктурипідготувати проект рішення Київради про звільнення ОСББ від сплати земельного податку на 2013 рік.

Головному управлінню земельних ресурсів внести зміни в порядок подання документів до Міського дозвільного центру на оформлення прибудинкової території, надати голові Київської міської державної адміністрації пропозиції щодо зменшення вартості робіт по виготовленню землевпорядної документації.

Головному управлінню праці та соціального захисту населення проводити відшкодування пільг та субсидій споживачам, що мекають в будинках ОСББ у відповідності з затвердженим на загальних зборах ОСББ розміром внесків на утримання будинку і прибудинкової території з урахуванням роз’яснень, наданих листом Мінрегіону від 30 листопада 2012 року № 7/10-19373.

Саме доручення своїм змістом може сприяти розвитку ОСББ та вирішити багато проблем, але зважаючи на українські реалії ще рано радіти. Адже доручень та розпоряджень різних відомств та міністерств за всю історію розвитку ОСББ було багато – тільки б вони виконувались. Але не будемо скептиками і віритимемо, що це доручення це не таке собі «па» від Олександра Попова.

Повний текст доручення okreme_doruchenna_KMDA.pdf

Детальніше:
Тетяна Бойко,
координатор житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА
Публікації та новини схожі

ОСББ та виробники і постачальники комунальних послуг: партнерство чи протистояння?

06.12.2011
ОСББ та виробники і постачальники комунальних послуг: партнерство чи протистояння? «ОСББ та виробники і постачальники комунальних послуг: партнерство чи протистояння?» – такою була тема круглого столу, що відбувся у Києві 30 листопада 2011 року за участі голів об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), представників Антимонопольного комітету, органів місцевого самоврядування, ПАТ «Київенерго» та координаторів житлово-комунальних програм регіональних представництв Громадянської мережі ОПОРА та журналістів.

докладніше

З жовтня малозабезпечені українці платитимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання

01.09.2014
З жовтня малозабезпечені українці платитимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання З 1 жовтня вступає в силу постанова Кабміну, що започатковує єдиний підхід до визначення норм споживання послуг ЖКГ для громадян, які потребують державної підтримки.

докладніше

Украинские чиновники изучают чешский опыт внедрения коммерческого финансирования модернизации жилищного сектора

18.06.2013
Украинские чиновники изучают чешский опыт внедрения коммерческого финансирования модернизации жилищного сектора Со 2 по 5 июня 2013 директор Департамента стратегии реформирования и развития жилищно-коммунального хозяйства Олейник Н.И. пребывала с официальным визитом в столице Чешской Республики с целью ознакомления с чешским опытом внедрения коммерческого финансирования для модернизации жилищного сектора.

докладніше

О начислении платы за отопление мест общего пользования

18.03.2013
О начислении платы за отопление мест общего пользования Согласно пункту 28 Правил предоставления услуг по централизованному отоплению, снабжению холодной и горячей воды и водоотводу, утвержденных постановлением Кабинета Министров Украины от ...

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше