Головна » Новини та публікації » Необходимо ускорить обновление градостроительной документации — Анатолий Близнюк

Необходимо ускорить обновление градостроительной документации — Анатолий Близнюк

Градостроительная документация является основой для отвода земли и привлечения инвестиций на конкретных территориях, а потому она должна быть обновлена ​​максимально быстро. В большинстве регионов страны темпы ее обновления крайне медленные, сообщил во время заседания Коллегии Минрегиона глава ведомства Анатолий Близнюк.

«Обновление градостроительной документации в регионах проводится крайне медленно. Только 8 регионов завершили эту работу. Это — АР Крым, Днепропетровская, Донецкая, Львовская, Николаевская, Ровенская, Харьковская и Черкасская области. Но градостроительная документация — это ваша возможность выделять землю, привлекать инвестиции, системно смотреть на развитие населенного пункта и региона! Ну, отложили на год запрет землеотвода без обновленной документации, а что дальше? Где планы развития территорий, где зонирование, новые генпланы? Весь комплекс развития территорий, без которого мы дальше не сможем двигаться», — сказал Анатолий Близнюк.

В Минрегионе Украины вчера состоялось заседание Коллегии Министерства, на котором подвели итоги работы отраслей за прошлый год и определили приоритеты 2012 года. В заседании кроме чиновников Министерства приняли участие представители профильного комитета Верховной Рады, Администрации Президента, Правительства, национальной комиссии регулирования рынка жилищно-коммунальных услуг. Кроме того присутствовали заместители губернаторов, начальники региональных архитектурно-строительных инспекций, управлений ЖКХ и управлений капитального строительства из всех регионов страны, 23 городских мэра, руководители предприятий профильных отраслей и представители общественных организаций.

Пресс-служба Минрегиона

Великолетные швейцарские наручные часы станут хорошим подарком.

Публікації та новини схожі

Кількість прихильників іпотеки зменшується

16.02.2014
Кількість прихильників іпотеки зменшується За іпотечними кредитами Українці звертаються все менше. Виною цьому на думку експертів - високі процентні ставки.

докладніше

Анонс: Кредитна лінія для реалізації енергоефективних проектів у житлових будинках

03.06.2013
Анонс: Кредитна лінія для реалізації енергоефективних проектів у житлових будинках В рамках програми з підвищення ефективності використання енергії у багатоквартирних житлових будинках Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) у партнерстві з місцевими комерційними банками може найближчим часом запропонувати Кредитну лінію для реалізації енергоефективних проектів у житлових будинках (далі – Кредитна лінія).

докладніше

Донеччина знову недоотримує воду - через бойові дії

16.09.2014
Донеччина знову недоотримує воду - через бойові дії В результаті зупинки Макіївської фільтрувальної станції зупинена подача води мешканцям Макіївки, Харцизька та прилеглих селищ Донеччини.

докладніше

Алчевськ: монополісти порушують права ОСББ

04.02.2013
Алчевськ: монополісти порушують права ОСББ 31 січня 2013 р. в місті Алчевськ Луганської області відбувся круглий стіл «Як вирішити проблеми ОСББ з монопольними постачальниками послуг ЖКГ». Організатор заходу Громадянська Мережа ОПОРА.

докладніше

Юридична консультація

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше