Головна » Новини та публікації » Не дозволь народним депутатам спотворити законопроект №8474!

Не дозволь народним депутатам спотворити законопроект №8474!

Усім небайдужим до ОСББ пропонуємо підписати відкрите звернення щодо законопроекту №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ». Доєднуйтеся до ініціативи, підтримуйте, а також надсилайте поштою від імені своїх організацій! Не будьте осторонь, бо «крайні хати горять першими!»

Голові Верховної Ради України
п. Володимиру Литвину
Народним депутатам України


Шановний Володимире Михайловичу!

Шановні народні депутати!

 

23 лютого 2012 року вдруге безпідставно був знятий з розгляду Верховної Ради України проект Закону України №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку», розроблений на виконання доручення Президента України від 13.10.2010 №1-1/2427 у частині удосконалення нормативно-правової бази щодо створення і функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та отримав схвалення Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики. Цей законопроект був прийнятий за основу ще 7 липня 2011 року. Протягом восьми місяців всупереч регламенту Верховної Ради здійснювалися спроби різними народними депутатами спотворити проект закону №8474, пропонуючи норми, які не сприяють розвитку ОСББ. Ми, представники громадських об’єднань та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, надзвичайно стурбовані відкладенням прийняття життєво важливого закону для ОСББ. З метою запобігання спотворенню проекту Закону України №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку», пропонуємо Вам редакцію законопроекту, яка не суперечить регламенту Верховної Ради України та дозволяє вирішити основні проблеми ОСББ. Скасування цих першкод ОСББ очікують вже не один рік. Ще 7 вересня 2010 року під час круглого столу в Міністерстві ЖКГ було розроблено документ «Шляхи вирішення основних проблемних питань створення та діяльності ОСББ», який підтримало більше 80О ОСББ та їх об'єднань-учасників Форуму ОСББ.

Власники житлових і нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, як співвласники спільного майна в такому будинку, матимуть рівні права і обов'язки (ст. 382 Цивільного кодексу України).

Буде скасовано штучний поділ власників приміщень у багатоквартирному будинку, де створено ОСББ, на повноправних «членів» і неповноправних «не членів» об'єднання через усунення категорії членства в ОСББ (стаття 9 Закону України «Про ОСББ»).

Земельна ділянка під багатоквартирним будинком відноситиметься до переліку майна, яке в силу закону, без будь-яких додаткових формальних дій, визнається спільною власністю власників приміщень у багатоквартирному будинку (ст. 382 Цивільного кодексу України, ст. 42 Земельного кодексу України).

Поняття «балансоутримання» стосовно ОСББ буде замінено на більш відповідний термін «управління будинком» (ст. 11 Закону України «Про ОСББ»).

Буде врегульовано питання самостійного забезпечення об'єднанням своїх потреб в утриманні й експлуатації будинку, а також стосунків з виробниками і виконавцями житлово-комунальних послуг (ст. 22 Закону України «Про ОСББ»).

ОСББ сплачуватимуть холодну та гарячу воду, теплову та електричну енергію, природний газ, комунальні послуги та послуги з утримання будинків за цінами (тарифами), встановленими для населення (ст. 22 Закону України «Про ОСББ»).

Пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг поширюватимуться також на внески (платежі) співвласників, що сплачуються в ОСББ (ст. 22 Закону України «Про ОСББ»).

Бездіяльність в вирішенні проблем ОСББ призводить до дискредитації ідеї їх створення та нищення вже існуючих.

Ми просимо Вас підтримати проект Закону №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку» саме у такому вигляді.

Порівняльна таблиця до законопроекту  №8474 з пропозиціями громадськості щодо його остаточної редакції.

www.opora.org.ua

Публікації та новини схожі

Мінрегіон: Житло підготували до зими на 69 %, соціальні об’єкти - на 78 %

22.08.2014
Мінрегіон: Житло підготували до зими на 69 %, соціальні об’єкти - на 78 % Наразі по Україні передбачено комплексно підготувати до осінньо-зимового періоду майже 189 тис. будинків, у тому числі 19,2 тис. житлових будинків, у яких створено ОСББ та ЖБК, та 10,9 тис. будинків, які облуготуть комунальні та приватні ЖЕКи.

докладніше

Росія планує унеможливити реверс газу з ЄС до України

09.09.2014
Росія планує унеможливити реверс газу з ЄС до України Росія планує унеможливити здійснення реверсних поставок газу з Європи до України, щоб положення Києва стало ще складніше.

докладніше

Нафтогаз: "Київенерго" відключене від газопостачання через борги

21.08.2014
Нафтогаз: Як повідомляють в компанії, відключення «Київенерго» від газопостачання відбувається виключно через борги цієї структури перед «Нафтогазом України», які становлять 96% від загальної заборгованості міста Києва.

докладніше

Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг

02.09.2014
Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг Верховна Рада зареєструвала законопроект №4563а від 29 серпня «Про житлово-комунальні послуги», внесений напередодні Кабінетом Міністрів. Цей документ передбачає стягнення пені зі споживачів за несвоєчасну чи/та неповну сплату ЖКП.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше