Головна » Новини та публікації » Національна комісія державного регулювання ринку комунальних послуг занепокоїлась проблемою тарифів

Національна комісія державного регулювання ринку комунальних послуг занепокоїлась проблемою тарифів

Проблема можливого зростання тарифів на централізоване опалення та гаряче водопостачання для населення в умовах непрозорої схеми ціноутворення непокоїть не лише громадськість, а і чиновників. До дискусії долучилися представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання ринку комунальних послуг.

Під час прес-конференції в РІА-Novosti директор департаменту…Микола Расковський заявив: «Підвищувати чи не підвищувати тарифи? Це питання політичне, його ухвалюватиме Уряд. Ми лише розраховуємо тарифи на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії для своїх підприємств-ліцензіатів. За нашими розрахунками, тарифи підвищувати потрібно, бо постійно зростають ціни на складові теплової енергії. Але чи зростуть тарифи для населення – вирішувати Уряду. Ми подали їм два проекти документів – проект Постанови про поетапне введення економічно обґрунтованих тарифів та проект Постанови про зміну системи дотування підприємств теплопостачання. Рішення за Урядом, чи їх приймати».

Разом із тим, представник Національного регулятора визнав, що тарифи на опалення формуються на основі застарілих завищених нормативів, в результаті чого населення переплачує. Однак звинувачує він у цьому органи місцевого самоврядування, які повинні визначити у своєму місті виконавців комунальних послуг, розрахувати і затвердити для них тариф на послуги, а також норму витрат теплової енергії, необхідну для обігріву 1 м2 площі. Оскільки будинки не мають енергетичних паспортів, а також не обладнані лічильниками теплової енергії, то виходить, що населення дійсно переплачує. Однак, на думку пана Расковського, в умовах, коли тариф не покриває собівартість, така переплата не є суттєвою.

Також представник Нацкоміїсії повністю підтримав ідею Громадянської мережі ОПОРА щодо встановлення загально будинкових лічильників для всіх будинків за рахунок виробників теплової енергії.

Детальніше:
Тетяна Бойко,
координаторжитлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Публікації та новини схожі

Кабмін: крадеш газ - сядеш у тюрму!

04.09.2014
Кабмін: крадеш газ - сядеш у тюрму! Український уряд схвалив законопроект, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність, аж до позбавлення волі, за розкрадання газу.

докладніше

Кабмін розраховує подолати дефіцит бюджету «Нафтогазу» до 2018 року

03.09.2014
Кабмін розраховує подолати дефіцит бюджету «Нафтогазу» до 2018 року В оновленому Меморандумі між Україною і ключовим кредитором країни – Міжнародним валютним фондом закріплено положення, згідно якому Кабінет міністрів України має подолати дефіцит бюджету Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» до 2018 року.

докладніше

Європа заморозила "енергодіалог" із Росією?

08.09.2014
Європа заморозила Діяльність робочих груп у рамках "Енергодіалогу Росія-ЄС" заморожена, повідомило ІА "ИТАР-ТАСС" джерело, знайоме з ситуацією.

докладніше

Стратегія модернізації будинків та систем теплопостачання України

07.03.2012
Стратегія  модернізації будинків та систем теплопостачання України Закон України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" дозволяє співвласникам, об'єднаним в ОСББ, приймати рішення шляхом голосування встановленою більшістю голосів (а не 100% згодою).

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше