Головна » Новини та публікації » Мінрегіон визначає чотири ключових завдання у галузі будівництва на 2012 рік

Мінрегіон визначає чотири ключових завдання у галузі будівництва на 2012 рік

Суттєве поліпшення інвестиційного клімату в регіонах є метою чотирьох ключових завдань Мінрегіону у галузі будівництва, вважає Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк. Про це він сказав під час брифінгу у прес-центрі Уряду в середу, 14 грудня.

«У наступному році ми ставимо перед Мінрегіоном та регіонами усього чотири ключові завдання. Всі вони спрямовані на суттєве поліпшення інвестиційного клімату в регіонах. По-перше, ліквідувати «довгобуди» – закінчити спорудження об'єктів, що будуються, і тільки потім починати нове будівництво. По-друге, необхідне формування єдиної системи замовника будівництва. Третє – необхідне створення бази будівельних норм, надійно інтегрованої в міжнародний простір технічного регулювання. З 2012 року кожен новий будинок повинен відповідати євро стандартам – це аксіома! І по-четверте, не дивлячись на те, що ми перенесли на рік термін обов'язкової наявності містобудівної документації при будівництві, керівники на місцях повинні негайно забезпечити розробку та прийняття такої документації, а також скасувати рішення, які суперечать Закону «Про регулювання містобудівної діяльності», – сказав Анатолій Близнюк.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Початок опалювального періоду планують перенести на кінець жовтня

17.09.2014
Початок опалювального періоду планують перенести на кінець жовтня

докладніше

Работник коммунальной сферы пойман на взяточничестве

31.08.2012
Работник коммунальной сферы пойман на взяточничестве Прес-служба прокуратуры Дарницкого района Киева сообщила о возбуждении уголовного дела в отношении инспектора отдела обследования территорий коммунального предприятия «Киевблагоустройство» по факту взяточничества.

докладніше

Статистика: в кого Україна купувала газ у 2014 році?

23.09.2014
Статистика: в кого Україна купувала газ у 2014 році? За даними Державної служби статистики, Україна в липні 2014 імпортувала природний газ з Європи за середньою ціною 360,2 дол.за тис. куб. м, тоді як у червні його середня ціна становила 366,9 дол., у травні - 364,7 дол., у квітні - 375,8 дол. Таким чином, ціна газу для України поступово знижувалась.

докладніше

Законопроект №8474: черговий успіх громадських активістів

14.12.2011
Законопроект №8474: черговий успіх громадських активістів На засіданні Комітету ВР України з питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики 12 грудня 2011 року громадські активісти відстояли ще дві принципові позиції в законопроекті №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ»: наполягли на заміні терміну «балансоутримання» терміном «управління будинком», а також позбавленні права забудовника призначати управителя (керуючу компанію) для будинку. На жаль, земельне питання залишається відкритим. Та найголовніше - громадськість отримала союзника в особі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше