Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Україні необхідна раціональна система подачі води і водовідведення

Мінрегіон: Україні необхідна раціональна система подачі води і водовідведення

Уряд визначив основні принципи модернізації систем водопостачання Україні. Сьогодні Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час зустрічі з пресою в столичному Водно-інформаційному центрі представив програму дій на найближчу перспективу.

З якісної питної води починається здоров'я людини. Вода – це основа життя. Водопостачання – це основа систем життєзабезпечення. «Міністерство має чітку концепцію, затверджену Кабміном, узгоджену з регіонами – в країні необхідно вибудувати раціональну систему подачі води і водовідведення», – зазначив Міністр.

За словами А.Близнюка, сьогодні нові технології дозволяють очистити воду до нормативних вимог з джерел, які раніше не вважалися питними. При цьому в деяких містах можна відмовитися від необхідності транспортувати воду на великі відстані, відповідно значно зменшити її собівартість. «Краще на місці встановити новітнє обладнання з очищення та дати людям нормальну воду. Це найважливіший елемент концепції, яку ми реалізуємо», – зазначив очільник Мінрегіону.

Міністр також закликав українців докласти максимальних зусиль для економії водних ресурсів і утриматися від забруднення питної води. «Сьогодні, наприклад, для миття посуду і очищення пральних машин ми використовуємо хімічні препарати. Але ми не враховуємо, що очисні споруди побудовані 50 років тому, коли очищати хімікати ще не», – додав він.

Анатолій Близнюк зазначив, що державна програма «Питна вода» в повному обсязі фінансується лише останні два роки. Більше того, Урядом розглядається питання запровадження з наступного року окремої бюджетної програми з будівництва та модернізації магістральних водоводів.

«Якщо ми хочемо мати воду, яка за якістю відповідала б європейським стандартам, необхідно застосовувати належні технології. Приміром, воду, яку ми беремо з Дніпра, необхідно очищати таким чином, щоб назад в річку вона потрапляла, будучи чистіше ніж, коли її брали для очищення», – пояснив Міністр. А.Близнюк додав, що в планах Міністерства закласти на реалізацію програми «Питна вода» в бюджет наступного року вісім мільярдів гривень.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

З жовтня малозабезпечені українці платитимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання

01.09.2014
З жовтня малозабезпечені українці платитимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання З 1 жовтня вступає в силу постанова Кабміну, що започатковує єдиний підхід до визначення норм споживання послуг ЖКГ для громадян, які потребують державної підтримки.

докладніше

Обговорення енергоощадних заходів у Стрию на 2014рік.

18.04.2014
Обговорення енергоощадних заходів у Стрию на 2014рік.

докладніше

Мінрегіон: Житло підготували до зими на 69 %, соціальні об’єкти - на 78 %

22.08.2014
Мінрегіон: Житло підготували до зими на 69 %, соціальні об’єкти - на 78 % Наразі по Україні передбачено комплексно підготувати до осінньо-зимового періоду майже 189 тис. будинків, у тому числі 19,2 тис. житлових будинків, у яких створено ОСББ та ЖБК, та 10,9 тис. будинків, які облуготуть комунальні та приватні ЖЕКи.

докладніше

Мінрегіон активно вивчає міжнародний досвід — Анатолій Близнюк

07.03.2012
Мінрегіон активно вивчає міжнародний досвід — Анатолій Близнюк Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України активно вивчає іноземний досвід реформування ЖКГ, зокрема, і накопичений у країнах СНД. Про це сказав очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк під час зустрічі із керівництвом Фонду сприяння реформуванню житлово-комунального господарства Російської Федерації.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше