Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Роз’яснення щодо стану погашення заборгованості з різниці в тарифах в місті Київ

Мінрегіон: Роз’яснення щодо стану погашення заборгованості з різниці в тарифах в місті Київ

Днями ряд районів Києва після двотижневих гідравлічних випробувань водопровідної мережі так і не дочекався подачі гарячої води. Стурбовані жителі київського Лівобережжя почали телефонувати до екстрених служб, гарячої лінії «Київенерго», диспетчерських служб. Роз’яснення не забарилося: компанія, яка забезпечує «тепло та світло для киян» заборгувала за газ через різницю в тарифах. Але щойно отримають кошти – з’явиться гаряча вода!

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. «Гроші «Київенерго» платить казначейство після того, як зведений реєстр подасть Мінрегіон. Все, що потрібно було зробити з боку міської влади, ми зробили більше тижня тому – всі зведені протоколи та реєстри, узгоджені з усіма структурами передали. Тепер питання за Мінрегіоном – розпорядник субвенції вони», – написав Крамаренко у себе на сторінці в соцмережі. Аналогічний коментар від нього було опубліковано і в газеті «Комсомольська правда» у п’ятницю, 27  липня. Гаряча вода мала з’явитися у кранах помешкань киян 23-го…

І все правильно, за винятком двох речей.

По-перше. 16 та 17 липня від міськдержадміністрації до профільного міністерства надійшли два обґрунтування: на понад 2,2 мільярди, та ще на майже 63,5 мільйони гривень. Наступного дня, тобто 17 та 18 липня відповідно, кожен із розрахунків уже був переданий до Мінфіну. Принагідно зауважимо, що Мінрегіон загалом передав Міністерству фінансів України 7 узагальнених реєстрів договорів про організацію взаєморозрахунків на загальну суму понад 3,5 мільярди гривень, у яких йдеться іще про 4 області країни. З цієї суми понад майже три – 2,8 млрд грн – борг «Київенерго». До речі, одна область подала обґрунтування майже на тиждень раніше за столицю, одна – раніше на 4 дні, ще дві – одночасно з Києвом.

По-друге, відповідна Постанова Уряду (№ 517) була ухвалена ще 11 червня. Якраз того самого дня, коли про необхідність завчасу готувати і негайно подавати розрахунки на підтвердження і обґрунтування різниці в тарифах, йшлося на селекторній нараді з регіонами країни під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, яка відбувалася в КМУ. На цьому ж наголошували й двома тижнями перед тим, під час попереднього селектора наприкінці травня.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України завжди працювало і працює з регіонами задля вирішення всіх проблемних питань роботи систем життєзабезпечення. Однак для успіху потрібно не шукати крайнього, а вчасно робити конкретну роботу на своєму робочому місці.

Прес-служба Мінрегіону

 

Публікації та новини схожі

Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла

02.09.2014
Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла Міненерговугілля повідомило обласні енергопостачальні компанії про можливе тимчасове припинення електропостачання населення у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

докладніше

От ЖКХ и ОСМД требуют свободы львовским котам

18.06.2013
От ЖКХ и ОСМД требуют свободы львовским котам В стенах Львовского городского совета прошли общественные слушания проекта решения «О мерах защиты котов от жестокого обращения во Львове», которые, как сообщил начальник отдела общественного партнерства ЛГС Юрий Лукашевский, имели альтернативное название «О предоставлении статуса свободных котам Львова».

докладніше

За підтримки ОПОРИ відкрито черговий Ресурсний центр для ОСББ

22.04.2012
За підтримки ОПОРИ відкрито черговий Ресурсний центр для ОСББ 19 квітня 2012 року в місті Кам`янець-Подільський урочисто відкрився Ресурсний центр підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Відкриття Центру відбулося в рамках проекту Реформа міського теплозабезпечення (USAID) та організаційної підтримки Громадянської мережі ОПОРА за сприяння міської влади, Асоціації ОСББ міста Кам`янець-Подільський.

докладніше

Круглий стіл: «Якою буде політика влади у житлово-комунальній сфері Рівного після зміни начальника управління?»

18.02.2013
Круглий стіл: «Якою буде політика влади у житлово-комунальній сфері Рівного після зміни начальника управління?» У вівторок, 19 лютого в конференц-залі Будинку вчених (м. Рівне, вул. С. Петлюри, 17, другий поверх) відбудеться обговорення питань реформування та розвитку житлово-комунальної сфери Рівного.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше