Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Про обсяги вітчизняного виробництва

Мінрегіон: Про обсяги вітчизняного виробництва

Будівельна галузь поступово нарощує темпи та обсяги робіт. При збереженні позитивної динаміки виробництва будівництво спроможне виконати заплановані завдання та стати рушійною силою економічного зростання. Цього вдалося досягнути завдяки цілеспрямованим заходам, спрямованим на дерегуляцію, розвиток нормативно-правової бази та технічного регулювання, вдосконалення планування територій, імпортозаміщення та енергоефективність. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України у середу, 8 серпня.

«На дерегуляцію, вдосконалення нормативно-правової бази та технічного регулювання, оновлення основних документів планування територій, а це основа інвестицій і будівництва, галузь вже відреагувала зростанням. Проте особливе значення має створення платоспроможного попиту на продукцію будівництва. Новий імпульс цього року отримали усі державні житлові програми, а соціальна ініціатива Президента щодо здешевлення іпотечних кредитів стала справді знаковою подією», – відзначив очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк.

За його словами, капітальних інвестицій за перший квартал освоєно на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Було введено на 44,8% більше житла. Середня зарплата у будівництві в червні зросла на 12% порівняно із червнем минулого року. Збільшились обсяги виробництва будівельних матеріалів, а зростання імпорту, яке відбувалося за деякими матеріалами у першому півріччі 2011 року, вдалося подолати. Зростає експорт основних будівельних матеріалів та виробів. Понад 80% будматеріалів, які використовуються в у вітчизняному будівництві, виробляються в Україні.

Триває введення в експлуатацію нових потужностй з виробництва сучасних будівельних матеріалів, зокрема, теплозвукоізоляційних виробів, керамічної цегли, газобетону, налагоджено виробництво цементу сухим способом. Освоєне на нових підприємствах виробництво мінераловатної теплоізоляції зменшило імпорт плитних волокнистих утеплювачів зі 100 до 40%.

Така динаміка розвитку галузі вселяє впевненість у тому, що будівельна галузь зможе виконати поставлене завдання – стати локомотивом економічного розвитку регіонів.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Минрегион: Акцепт предложения по результатам процедуры закупки услуг

13.03.2013
Минрегион: Акцепт предложения по результатам процедуры закупки услуг Сообщение об акцепте предложения по результатам применения процедуры закупки у одного участника Услуг в отношении различных объектов (услуги по уборке зданий, содержание административных зданий Минрегиона) Код ДК 016:2010 - 81.10.1.

докладніше

Європейські експерти діляться досвідом управління водним господарством

22.02.2012
Європейські експерти діляться досвідом управління водним господарством Послуги водопостачання та водовідведення слід демонополізувати та зробити прозорими. Для цього необхідна оптимальна схема управління водним господарством і відповідна законодавча база. Таку думку висловив Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов під час круглого столу «Управління водним господарством в Україні», що днями відбувся у Мінрегіоні.

докладніше

ОСББ: пастка для Президента

25.04.2012
ОСББ: пастка для Президента 12 квітня, під час брифінгу, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова повідомила про застосоване Президентом вето до законопроекту № 8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ» та про Доручення Президента Кабінету Міністрів України доопрацювати закон. Як стало відомо пізніше, Президент доручив розробити нову законодавчу базу, яка має вирішити проблеми, які досить успішно пропонував усунути законопроект № 8474.

докладніше

Законопроект №8474 та бурхлива бездіяльність урядовців

05.07.2012
Законопроект №8474 та бурхлива бездіяльність урядовців Як відомо, 24 травня 2012 року за пропозицією Президента України Верховною Радою було відхилено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку» (реєстраційний номер 8474). Над цим законопроектом разом працювали громадські активісти, голови ОСББ і представники влади. Та, на відміну від останніх, громадськість своєї думки щодо затребуваності даного законопроекту не змінила. Бо з ухваленням законопроекту №8474, у повсякденному житті ОСББ нарешті вирішилися б проблеми, що заважають нормальному функціонуванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Що ж стосується чиновників та урядовців, то їхня власна думка виявилася досить мінливою. Пропонуємо Вашій увазі результати моніторингу заяв урядовців щодо законопроекту №8474.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше