Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Про фінансовий стан галузі систем життєзабезпечення

Мінрегіон: Про фінансовий стан галузі систем життєзабезпечення

На селекторній нараді за участю Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка, що відбулася 13 вересня у Кабінеті Міністрів України, розглянули фінансовий стан підприємств систем життєзабезпечення. За словами Анатолія Близнюка, на державному рівні зроблено все, щоб поступово поліпшувати фінансовий стан галузі.

«Незважаючи на те, що ми зараз на тверду «четвірку» готові до зими, є питання, які можуть завадити нормальній роботі. Це фінансовий стан підприємств. Ось у Донецькій області 872 мільйони збитків. Наступна за нею Луганська – 306, Дніпропетровська – 293, а місто Київ – 202. Донецька область має збитків більше, ніж ці три регіони разом. Не ставте собі головним завданням – отримати різницю в тарифах. Працюйте над підвищенням рівня рентабельності підприємств. Я не бачу конкретних дій з поліпшення ситуації», – звернувся до заступників губернаторів Анатолій Близнюк.

За його словами, на погашення різниці в тарифах держава спрямовує 6,9 млрд. грн., було використано 2,2 млрд., а після учорашнього засідання Уряду та звернення очільника Мінрегіону до Прем’єра, Мінфін провів розрахунки іще на понад 700 млн. грн. Однак іще документів з розрахунків на 1,6 млрд. грн. Мінрегіон чекає від регіонов. Відтак, регіони мають ретельніше переглянути свої розрахунки та структуру заборгованості.

«Попереджую вас, щоб ви не казали, що немає платежів, бо не пройшла різниця в тарифах. Дивіться і готуйте ці розрахунки самі. Це – ваша зона відповідальності! На державному рівні зроблено все, для того, щоб допомогти регіонам. Держава взяла на себе зобов’язання покривати різницю в тарифах, тому – працюйте з цим питанням!», – наголосив А. Близнюк.

Підприємства житлово-комунального господарства з початку 2012 року отримали збитки більше 3 млрд. гривень. Найбільші збитки отримали підприємства комунальної теплоенергетики – 1,9 млрд. грн. та водопровідно-каналізаційного господарства – 1 млрд. гривень. У розрізі регіонів найбільші збитки отримали підприємства Донецької (872,3 млн. грн.), Луганської (305,9 млн. грн.), Одеської (164,7 млн. грн.) областей та АР Крим (194,2 млн. грн.), найменші – Закарпатської (8,5 млн. грн.), Чернівецької (21,3 млн. грн.) та Сумської (29,2 млн. грн.) областей.

Разом з тим, за даними Держкомстату України, заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги по підприємствах усіх форм власності зменшилась у липні 2012 року порівняно з червнем на 3,6% і станом на 01.08.2012 становила 10,9 млрд. грн., середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 3,3 місяця. Зменшення заборгованості відбулося у всіх регіонах України. Упродовж січня–липня 2012р. населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 23,8 млрд. грн. (103,0% нарахованих за цей період сум). Серед регіонів найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався у Закарпатській, Сумській та Вінницькій областях (114,7–108,7%), найнижчий – у м. Севастополі, Волинській області, Автономній Республіці Крим та м. Києві (96,3–99,9%).

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

От ЖКХ и ОСМД требуют свободы львовским котам

18.06.2013
От ЖКХ и ОСМД требуют свободы львовским котам В стенах Львовского городского совета прошли общественные слушания проекта решения «О мерах защиты котов от жестокого обращения во Львове», которые, как сообщил начальник отдела общественного партнерства ЛГС Юрий Лукашевский, имели альтернативное название «О предоставлении статуса свободных котам Львова».

докладніше

Діяльність ОСББ стане більш прозорою та цивілізованою

07.02.2012
Діяльність ОСББ стане більш прозорою та цивілізованою На сьогоднішньому відкритті десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання Президент країни Віктор Янукович розповів про ключові проблеми держави та шляхи їх подолання. Одним з таких питань була реформа житлово-комунальної сфери.

докладніше

Кабмін виділив 104 млн. грн. на добудову Дністровської ГАЕС

22.08.2014
Кабмін виділив 104 млн. грн. на добудову Дністровської ГАЕС На добудову першої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції український уряд направить залишки коштів у розмірі 103,813 млн грн із спеціального фонду державного бюджету, джерелом якого є кошти ЄС для фінансування програми з реалізації енергетичної стратегії України.

докладніше

Мінрегіон посилює взаємодію з регіонами

20.01.2012
Мінрегіон посилює взаємодію з регіонами В ідеології активізації співпраці з регіонами у напрямку поглиблення соціально-економічних реформ, запропонованих суспільству Президентом України Віктором Януковичем, Мінрегіон розпочинає консультації та безпосередню взаємодію із регіональними органами влади, експертами, територіальними громадами та трудовими колективами галузі.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше