Головна » Новини та публікації » Мінрегіон на зв’язку з громадянами

Мінрегіон на зв’язку з громадянами

Протягом 2011 року фахівці та керівництво Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства надали роз’яснень на майже 6 тисяч звернень громадян.

Сукупно, з урахуванням колективних запитів, до відомства звернулися майже 35 тисяч (34703) громадян. Експерти надали роз’яснення на 4197 звернень, а ще 1533 – передано за належністю іншим органам влади та установам. Лише 25 звернень мали характер пропозицій для вдосконалення роботи підрозділів Мінрегіону чи підприємств профільних галузей. Крім того, на «гарячу лінію» Урядового контактного центру за минулий рік надійшла велика кількість – більше 25,6 тисяч – звернень щодо проблемних питань саме у сфері житлово-комунального господарства.

«Так, проблем і в будівництві, і, особливо, в системах життєзабезпечення, дуже багато. Але із більше ніж 34 тисяч громадян запропонували своє бачення їх вирішення тільки 25. Усі решта – заяви, клопотання і скарги на конкретні життєві ситуації, над вирішенням яких повинна працювати усі – центральна і місцева влада, громадськість, самі громадяни. У нас же поки-що переважає стереотип радянської доби, коли вважалося, що все вирішується тільки «на горі», а міністерства повинні керувати конкретними ЖЕКами», – сказав коментуючи роботу зі зверненнями громадян очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Ухвалення рішення власників або органу місцевого самоврядування про залучення управителя

02.08.2012
Ухвалення рішення власників або органу місцевого самоврядування про залучення управителя За загальним правилом, право визначати управителя мають співвласники багатоквартирного будинку41. Однак цим правом наділено також балансоутримувача42, а за певних обставин — і органи місцевого самоврядування.

докладніше

Мінрегіон: Конкурс на кращі будинки і споруди 2011 року

09.08.2012
Мінрегіон: Конкурс на кращі будинки і споруди 2011 року Напередодні Дня будівельника Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підбило підсумки Конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію протягом 2011 року. Під час щорічного заходу експерти – архітектори, будівельники, обирають проекти-переможці у 9 номінаціях: житлові, промислові будівлі, культові та інженерні споруди. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України у середу, 8 серпня.

докладніше

Киевские власти выделили средства на благоустройство города

26.04.2012
Киевские власти выделили средства на благоустройство города В начале мая в столице стартует комплексная программа по благоустройству и асфальтированию придомовых территорий. Около 200 миллионов гривен из государственного бюджета и еще столько же из городского будут направлены на восстановление и замену асфальтового покрытия, озеленения и освещения придомовых территорий, благоустройство дворов.

докладніше

Єврокомісія: російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України

10.09.2014
Єврокомісія: російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України Російські пропозиції по газовій знижці неприйнятні для України. Про це на умовах анонімності повідомив чиновник Єврокомісії.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше