Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Комунальники мають реагувати швидко та злагоджено

Мінрегіон: Комунальники мають реагувати швидко та злагоджено

Зі станом підготовки підприємств та об’єктів комунальної теплоенергетики, загальною готовністю систем життєзабезпечення до зими ознайомилися Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський та Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час відвідин міста Краматорськ Донецької області. На прикладі ТОВ «Краматорськтеплоенерго», на мережах якого у минулому році сталося масштабне відключення споживачів, урядовці та керівники теплопостачальних підприємств області розглянули алгоритм дій у випадку надзвичайних подій. Також детально проаналізували роботу підприємств із запобігання аваріям.

«Своєчасне отримання об’єктивної інформації, налагодження «зворотного зв’язку» із підприємствами – ключовий фактор ефективного реагування всієї системи житлово-комунального господарства країни на масштабні аварії. Не приховуйте «критичні точки», працюйте і підтримуйте зв'язок із місцевою і центральною владою. Наше спільне завдання – пройти опалювальний період без збоїв. Зрозуміло, для належного реагування на підприємствах уже зараз повинні бути підготовлені та відповідним чином оснащені мобільні ремонтні бригади. Такі ж повинні бути і у резерві відповідних управлінь на рівні області. Комунальники повинні реагувати швидко та злагоджено на усі можливі ускладнення у роботі систем життєзабезпечення», – сказав Анатолій Близнюк, звертаючись до присутніх керівників комунальних підприємств.

За словами очільника Мінрегіону, хоча підготовку до зими житлово-комунального господарства країни і можна оцінити на тверду «четвірку», ризики ускладнень залишаються високими. Передусім у тих областях, де у літній ремонтний період не запланували та не провели ремонт застарілих котлів та заміну зношених мереж. Незважаючи на активність окремих регіонів, відсоток застарілого обладнання та зношених мереж у структурі систем життєзабезпечення країни майже не змінився. Не вирішеною лишилася проблема і магістральних водогонів, які живлять питною водою ряд крупних міст, і які є єдиними джерелами питного водопостачання.

«Ремонтний період закінчився, і зима покаже, як ми його використали. Тепер головним завданням усіх комунальних служб є безпечний запуск систем та організація реагування на можливі ускладнення. Злагодженість спільних дій – ось що повинне постійно турбувати підприємства, місцеву та центральну владу», – наголосив А. Близнюк.

В цілому ж, за словами Міністра, підготовка до опалювального сезону 2012/13 року проходить задовільно. На 1 вересня цього року підготовлено з видачею паспортів готовності більш ніж 184 тис. будинків (89,4 %). Найвищі показники з комплексної підготовки у Дніпропетровській області (100 %). Найнижчі показники з комплексної підготовки в Луганській (77,5%) та Херсонській областях (79,8%). Підготовлено 22 тис. котелень (92,8% від плану). У Дніпропетровській та Запорізькій областях рівень готовності котелень досягнув 100%. Найнижчі показники підготовки котелень у Сумській (86,5%) та Луганській (85,5%). Найкращі показники з ремонту та заміни водопровідних мереж у Дніпропетровській (100%) та Запорізькій (100%) областях. Найнижчі показники у Луганській (80,8%) та Чернівецькій (83,1%) областях. У Дніпропетровській області роботи з ремонту та заміни каналізаційних мереж виконано в повному обсязі. Найнижчий показник у Херсонській області (75,0%).

Довідково:

Близько 13:00 6-го лютого у Краматорську Донецької області прорвало трубу тепломагістралі діаметром 426 мм, що постачала тепло до цілого мікрорайону – 17-ти кварталів «Соцміста». Це одразу далося взнаки зміною гідравлічного режиму 7-ї бойлерної – значним падінням тиску, збільшенням використання води поповнення, витрата якої досягнула більше 100 тонн на годину. В умовах екстремальних морозів, а в ці дні стовпчик термометра показував позначки 23 – 29 градусів нижче нуля, аварія загрожувала виходом із ладу цілої зони системи центрального опалення міста. Керівництво Краматорської ТЕЦ прийняло непросте, але єдино правильне рішення – відключити 1-шу зону від теплопостачання для усунення несправності. Вже о 15:45 всі ЖЕКи відключеної ділянки отримали повідомлення про необхідність терміново зливати теплоносій з будинкових систем.

Без опалення залишились 191 житловий будинок, 6 дитсадків, 9 шкіл та 5 медичних закладів, 9 окремих будівель. Працівники чотирьох ЖЕКів, будівлі яких залишились без теплопостачання, з усіх наявних на той час спеціалістів сформували необхідну кількість аварійних бригад, які злили понад 1,5 тисячі тонн теплоносія та цілодобово супроводжували увесь хід ліквідації наслідків пориву. Тим часом аварійні бригади теплокомуненерго вже о 20:30 того ж дня 6 лютого усунули порив. О 21:00 розпочалося поступове заповнення системи теплоносієм та побудинковий запуск опалення.

Ситуація ускладнювалася тим, що мікрорайон, який залишився без теплопостачання, забудований переважно 2-х та 5-ти поверховими будинками, має значну протяжність розподільчих мереж, будинки старої забудови, мережі яких дуже зношені. У багатьох будинках мережі прокладені на горищах та у підвалах, де морозом «прихопило» залишки теплоносія. На відігрів труб було залучено значну кількість працівників аварійних бригад та комунальної спецтехніки. Через велику місткість мереж 1-ї зони (близько 2 тис. тонн), зношені внутрішньобудинкові та розподільчі мережі, основну небезпеку під час запуску системи становив можливий гідроудар, який гарантував нові численні пориви. Тому йшла планомірна робота із запуску мереж, спрямована, у першу чергу, на уникнення гідроудару та безаварійний запуск. На жаль, швидкість запуску була дуже обмеженою – до 5-6 будинків на годину.

Ситуацію одразу взяв під контроль штаб, який очолив мер міста Геннадій Костюков. Для жителів будинків, що лишилися без опалення, міськрада закупила обігрівачі, а працівники управління житлово-комунального господарства міста безплатно роздали їх громадянам. У результаті координації дій усіх міських та відомчих служб, щоденно на ліквідації наслідків збою у системі життєзабезпечення працювали понад 90 спеціалістів. Роботи велися цілодобово та у вихідні дні. І першими на допомогу мешканцям прийшли комунальники.

З заявками ЖЕКів Краматорськтеплоенерго оперативно закупило обладнання та матеріали на понад чверть мільйона гривень – вентилів, заслінок, труб та ізоляції для них. Працівники підприємств, що обслуговують житло виконали колосальний обсяг роботи із ремонту пошкоджених мереж. 25 працівників ПП «Алатир» за неповних 2 дні роботи замінили 200 погонних метрів труб мереж на горищах будинків, встановили 8 заслінок та 60 вентилів. 49 працівників аварійних бригад ПП «Ладіс» за ті ж 2 дні замінили 165 погонних метрів трубопроводів, 51 вентиль, 27 заслінок, відновили 730 погонних метрів ізоляції на трубах. До робіт задіювалися 6 автомобілів, 6 зварювальних постів, 25 одиниць обладнання для відігріву замерзлих труб.

Подібні роботи тривали і в будинках які обслуговують «ЖК МК-2010» та «Крамбудресурс». У результаті вже 8-го лютого запустили опалення у всіх будинках, за винятком близько половини житлового фонду (40 будинків) останнього підприємства. 9-го лютого на прохання міськради на допомогу були кинуті всі можливі сили та ресурси, залучено фахівців ряду міських підприємств та МНС.

На ранок 15 лютого теплоносій отримали усі будинки 1-ї зони системи центрального опалення міста. За попередніми даними, причиною пориву тепломагістралі став фізичний знос труби.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Відкрито Ресурсний центр для ОСББ у місті Алчевськ

17.02.2012
Відкрито Ресурсний центр для ОСББ у місті Алчевськ У місті Алчевськ відкрито перший Ресурсний центр для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків при управлінні ЖКГ Алчевського міськвиконкому. Відкриття відбулося за участі керівника житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА Тетяни Бойко, міського голови м. Алчевськ Володимира Чуба, консультантів ВБО «Інститут місцевого розвитку» Вікторії Погорєлової та Дмитра Левицького, програмного менеджера проекту «Реформа міського теплозабезпечення» USAID Дмитра Ємельяненка, а також представників Ресурсних центрів м. Луганськ, м. Рубіжне, м. Ровеньки, м. Брянка та м. Свердловськ.

докладніше

Мінсоцполітики саботує рішення Кабміну?

29.04.2013
Мінсоцполітики саботує рішення Кабміну? 25 квітня 2013 року закінчився термін подачі пропозицій стосовно вдосконалення механізму надання пільг та субсидій на розгляд Уряду. Відповідальним за розробку та узгодження пропозицій між іншими міністерствами та відомствами визначено Міністерство соціальної політики України.

докладніше

Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг

02.09.2014
Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг Верховна Рада зареєструвала законопроект №4563а від 29 серпня «Про житлово-комунальні послуги», внесений напередодні Кабінетом Міністрів. Цей документ передбачає стягнення пені зі споживачів за несвоєчасну чи/та неповну сплату ЖКП.

докладніше

Столичное ОСМД наказано за необоснованное повышение тарифов

11.01.2013
Столичное ОСМД наказано за необоснованное повышение тарифов Прокуратура Шевченковского района словила киевское ОСМД «Комфорт» на завышении тарифов на коммунальные услуги для многоэтажных домов по улице Герцена, 17-25.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше