Головна » Новини та публікації » Микола Азаров повідомляє про намір збільшити обсяги власного видобутку газу

Микола Азаров повідомляє про намір збільшити обсяги власного видобутку газу

Україна має намір значно збільшити обсяги газу власного видобутку. Про це Глава Уряду Микола Азаров заявив, виступаючи на підсумковій конференції «Український діалог з питань вироблення енергетичної політики: природний газ і енергетичне майбутнє України».

Про це «У.К.» повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Україна знала кращі часи з видобутку нафти і газу, і наша геологічна структура, наша територія, наші родовища можуть відновити ті об’єми видобутку, які ми мали», - зазначив Микола Азаров. При цьому він підкреслив, що Уряд володіє повною інформацією щодо перспективних площ, на яких можна значно збільшити видобуток нафти та газу. Глава Уряду запросив інвесторів брати участь в їх розробці та освоєнні.

«Наше завдання надзвичайно просте: зменшити залежність від імпортованого та надзвичайно дорогого газу», - підкреслив Микола Азаров. Він висловив сподівання, що найближчим часом вдасться переглянути газові контракти 2009 року і вийти на європейську ціну блакитного палива для України.

Водночас Микола Азаров нагадав, що видобуток вуглеводнів в СРСР розпочався саме в Україні, і саме наша держава давала левову частку природного газу в енергетичному балансі СРСР, і вже потім були відкриті родовища газу в Сибіру.

Глава Уряду підкреслив, що крім збільшення власного видобутку вуглеводнів, Україна також проводитиме політику підвищення енергоефективності, реалізовуватиме програми енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії. За його словами, відповідні програми Уряд розробляє та реалізує.

«Я глибоко переконаний, що у нашої нафтогазової галузі та енергетики велике майбутнє, і будьте певні, що для реалізації цих перспективних завдань Уряд докладе всіх зусиль», - підсумував Микола Азаров.

Анна Недогибченко,

"Україна комунальна"

Анна Недогибченко,

"Україна комунальна"

Публікації та новини схожі

Определены города-партнеры Проекта USAID «Муниципальная энергетическая реформа» в Украине

10.03.2014
Определены города-партнеры Проекта USAID «Муниципальная энергетическая реформа» в Украине Процесс отбора украинских городов, которые станут партнерами Проекта USAID «Муниципальная энергетическая реформа в Украине» завершился.

докладніше

Мінрегіон на зв’язку з громадянами

19.01.2012
Мінрегіон на зв’язку з громадянами Протягом 2011 року фахівці та керівництво Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства надали роз’яснень на майже 6 тисяч звернень громадян.

докладніше

Кабмін: крадеш газ - сядеш у тюрму!

04.09.2014
Кабмін: крадеш газ - сядеш у тюрму! Український уряд схвалив законопроект, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність, аж до позбавлення волі, за розкрадання газу.

докладніше

Анонс: Прес-конференція «Хто і куди веде житлово-комунальну політику України»

02.04.2013
Анонс: Прес-конференція «Хто і куди веде житлово-комунальну політику України» Громадянська мережа ОПОРА запрошує на прес-конференцію «Куди і хто веде житлово-комунальну політику України». Захід відбудеться 3 квітня об 11.30 годині в приміщенні Інформаційної агенції УНІАН, вул. Хрещатик, 4.

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше