Головна » Новини та публікації » Львівський Форум ОСББ

Львівський Форум ОСББ

20 вересня 2011 року в приміщенні Львівської міської ради відбувся Форум ОСББ, у якому взяло участь близько 100 осіб, серед них голови ОСББ Львівщини, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування.

Перша секція форуму проходила, так би мовити, під гаслом: «Влада для ОСББ». Так, А. Садовий, міський голова Львова, заявив про те, що Львів – це місто, яке створює дуже активно ОСББ і на сьогоднішній день має 430 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. «Ми будемо надалі продовжувати цю роботу. Ми в кожному році в бюджеті міста закладаємо кошти на підтримку ОСББ, мова йде про мільйони гривень. Ми фінансово допомагаємо ОСББ із ремонтами, інженерією. При цьому, ми вже три роки як повністю відмовилися від дофінансування наших ЖЕКів», - заявив голова міста. Крім того, А.Садовий переконаний, що в нашої держави немає майбутнього, якщо громадяни не захочуть самоорганізовуватися, якщо не буде самоорганізації та самодисципліни. Голова міста навів приклад бездіяльності та інертності громадян будинків, які, на його питання - коли востаннє мешканці збиралися будинком? - відповідали, що ніколи в житті й взагалі не розуміють навіщо їм це робити. «То про яку державу ми можемо говорити, про яку громадянську свідомість, про яку відповідальність громадянина? Поки ми, кожен будинок в наших містах та селищах не створить об’єднання співвласників, поки не буде створено потужної громади, про які сподівання на уряд, президента ми говоримо», - дивується урядовець. Разом з тим, мер Львова наголосив на тому, що громадськість та влада повинні навчитися працювати гуртом.

Т.Бойко, керівник житлово-комунальних програм громадської мережі ОПОРА, Р.Фурман, керівник ресурсного центру для ОСББ Вінницької міської ради, Г.Когут, начальник відділу супроводу ОСББ Львівської міської ради, С.Климко, голова Асоціації ОСББ «Оберіг»  - доповідачі другої секції форуму, на якій йшлося про окремі аспекти діяльності ОСББ. Зокрема, Тетяна Бойко, керівник житлово-комунальних програм громадської мережі ОПОРА, у своїй доповіді «Місцева влада та ОСББ: можливості співпраці» підкреслила: «У тих містах, де є розуміння ролі ОСББ та сприяння місцевої влади (організаційне, інформаційне, фінансове), там рух ОСББ процвітає. Якщо ж, попри публічні декларації підтримки, бюджетні кошти виділяються тільки для будинків «імені комунальної власності» за незрозумілими критеріями, ОСББ змушують затверджувати «тарифи»,  залишаючи їх сам на сам з монополістами, то очевидно, що люди не захочуть самоорганізовуватися».

Що ж стосується фінансових інновацій для ОСББ, то про них розповідали у своїх доповідях Гж. Гайда, керівник проекту «Енергоефективність в житловому секторі», Міжнародна фінансова корпорація, І.Павлішевський, директор департаменту СК АХА Страхування, А.Ануфрієв, директор лізингової компанії «Універсальна», А.Пасічник, директор Львівської обласної дирекції СК «Гарантія».

Публікації та новини схожі

Мінрегіон на зв’язку з громадянами

19.01.2012
Мінрегіон на зв’язку з громадянами Протягом 2011 року фахівці та керівництво Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства надали роз’яснень на майже 6 тисяч звернень громадян.

докладніше

Кількість прихильників іпотеки зменшується

16.02.2014
Кількість прихильників іпотеки зменшується За іпотечними кредитами Українці звертаються все менше. Виною цьому на думку експертів - високі процентні ставки.

докладніше

Громадянські організації обмінюються досвідом

09.10.2013
Громадянські організації обмінюються досвідом Наприкінці вересня 2013 року в Луцьку відбулися семінари обміну досвідом між НУО Запоріжжя, Дніпропетровська та Луцька.

докладніше

Волинь: шахта "Нововолинська" отримає 100 млн. з держбюджету

18.08.2014
Волинь: шахта 14 серпня народні депутати України проголосували за Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі).

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше