Головна » Новини та публікації » Луганські монополісти «заганяють» ОСББ в петлю виконавця послуг

Луганські монополісти «заганяють» ОСББ в петлю виконавця послуг

Недосконале законодавство, де немає чіткого визначення цілого ряду понять і механізму стосунків «споживач-виробник послуг» і низька правова освіченість самих луганців, у тому числі, керівників ОСББ, які не в змозі захистити свої інтереси в судах – ось головні причини проблем з якими стикаються ОСББ. Про це заявив представник Громадянської мережі ОПОРА в Луганській області Олексій Кормілецький на прес-конференції, що відбулася 28 вересня.

За словами активіста, ТОВ «Луганськвода» змушує об’єднання співвласників багатоквартирних будинків через суд, завдяки законодавчим колізіям, укладати колективні договори на постачання послуг, тим самим нав'язуючи ОСББ невластиві їм функції виконавця послуг ЖКГ. Хоча в законодавстві чітко зазначено, що ОСББ не може бути виконавцем послуг.

- Більшість зловживань монопольним становищем та фактів недобросовісної конкуренції в галузі ЖКГ відбувається якраз в сфері роботи природних монополій, - констатував Олексій Кормілецький.

Влада агітує українців створювати ОСББ, але на думку опорівця, через прогалини в законодавстві ця кампанія може бути зірваною. Адже жителі комунальних будинків сплачують за деякі послуги як фізичні особи, а члени об'єднань - як юридичні, тобто більше.

- Ми будемо, використовуючи всі інструменти впливу, вимагати змін у законодавстві, щоб врегулювати ці прогалини таким чином, щоб мешканці будинків з ОСББ не дискримінувалися монопольними організаціями - постачальниками послуг ЖКГ. Також ми звертаємось до губернатора Луганської області Володимира Пристюка та голови Луганської обласної ради Валерія Голенко з тим, щоб вони провели переговори з концесіонерами ТОВ «Луганськвода» й всіма можливими методами вплинули на дане підприємство з тим, щоб воно відмовилося від своєї практики «заганяти» ОСББ в петлю виконавця послуг, - заявив в ході прес-конференції Олексій Кормілецький.

Детальніше:
Олексій Кормілецький,
Луганське представництво ГМ ОПОРА
Публікації та новини схожі

Анатолий Близнюк: В следующем году бороться за благоустройство станет выгодно

08.11.2012
Анатолий Близнюк: В следующем году бороться за благоустройство станет выгодно Минрегион обратится к Правительству с предложением ввести систему стимулов для победителей ежегодного всеукраинского конкурса «Населенный пункт наилучшего благоустройства и поддержки общественного порядка». Об этом сообщил Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Анатолий Близнюк во время вручения наград победителям конкурса, которое состоялось в рамках VIII Международного конгресса «Институциональные и технические аспекты реформирования жилищно-коммунального хозяйства - 2012».

докладніше

Електроенергію не відключатимуть промисловим об'єктам, а лише населенню

03.09.2014
Електроенергію не відключатимуть промисловим об'єктам, а лише населенню Тимчасове відключення електроенергії, пов'язане з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України, не торкнеться промислових підприємств, а лише населення. Про це йдеться в повідомленні Міненерговугілля.

докладніше

Киянам повернули кошти за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг

06.01.2012
Киянам повернули кошти за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг Впродовж 2011 року житловими організаціями столиці за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг здійснено перерахунок 72,8 млн. грн. на користь жителів Киева.

докладніше

Успіхи Харкова у реформуванні ЖКГ

26.01.2012
Успіхи Харкова у реформуванні ЖКГ Харкову за багатьма напрямками вдалося досягти того, до чого в інших обласних центрах ще навіть не приступили. Тому було ухвалено рішення про реалізацію пілотного проекту з модернізації житлово-комунального господарства саме в цьому місті.

докладніше

Юридична консультація

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше