Головна » Новини та публікації » Луцьке ОСББ «Біном» оплачує тепло за тарифом, зменшеним на 7 %

Луцьке ОСББ «Біном» оплачує тепло за тарифом, зменшеним на 7 %

ОСББ «Біном» завдяки співпраці із ТзОВ Енергосервісною компанією «Луцькі Комунальні Системи» (ЕСК) за половину опалювального періоду 2010-11рр. зекономило 50% теплоносія та платись за тепло за міським тарифом, що зменшений на 7 %.
Про це «ПроОСББ.інфо» повідомила голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк.
За словами Юлії Сабатюк, ОСББ «Біном», створене власниками квартир багатоквартирного будинку за адресою: м. Луцьк,  проспект  Перемоги,  10 у лютому 2010 року.
Дев’ятиповерховий будинок з 1972 році отриманий на баланс ОСББ мав низку проблем: протікання покрівлі, аварійність труб холодного водопостачання та гарячого водопостачання, виведені із ладу крани на стояках опалення, не працююча електромережа підвальних приміщень та сходових кліток. На момент здійснення приймання-передачі будинку розмір тарифу з його утриманні становив 1,47 грн. за 1 кв.м. загальної площі. Загальний розмір місячного нарахування складав приблизно 11000,00 грн.
«Після завершення організаційної роботи по створенню та реєстрації ОСББ, і прийняття на баланс багатоквартирного будинку почалася найважливіша робота з підвищення рівня благоустрою та  забезпечення належного утримання  будинку», - розповідає Сабатюк.
Було підтримано ідею утеплення будинку, встановлення ІТП на опалення, балансувальних клапанів, встановленні пластикових вікон у під’їзди за кошти ЕСК. Алгоритм повернення коштів передбачався такий:
-          ЕСК «Луцькі Комунальні Системи» закупляють теплоносій по показниках приладу обліку тепла у ДКП «Луцьктепло».
-          Оплату власники квартир проводять по затвердженому міському тарифу, але менше на 7 %, зважаючи, що це пілотний проект.
-          Різниця між показами лічильника та тарифом і є поверненням інвестиції, що за  підрахунками повинна повернутись за 10 років.
«Зараз ми платимо за спожите тепло на рахунок інвестора за встановленим міським тарифом на 1 кв.м, 6,76 грн./кв.м., але для нас він  на 7% менше – 6,29 грн./кв.м., а інвестор буде розраховуватися з постачальником тепла (ДКП «Луцьктепло») по встановленому ним лічильнику», - пояснює голова Асоціації «Лучани».
Таким чином, інвестор взяв на себе відповідальність за економію тепла, тому що тільки таким чином він може повернути вкладені свої кошти.
На думку директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону Віталія Шаповаленка, проект у Луцьку один із найуспішніших в Україні.

Публікації та новини схожі

Анатолій Близнюк: Хочу подякувати кожному комунальнику за самовіддану роботу

01.02.2012
Анатолій Близнюк: Хочу подякувати кожному комунальнику за самовіддану роботу Працівники комунального господарства роблять усе від них залежне, щоб в умовах екстримально низьких температур життєдіяльність населених пунктів продовжувалася без ускладнень, сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк на брифінгу присвяченому забезпеченню безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення, що відбувся в Кабінеті Міністрів України у середу, 1 лютого.

докладніше

Донеччина знову недоотримує воду - через бойові дії

16.09.2014
Донеччина знову недоотримує воду - через бойові дії В результаті зупинки Макіївської фільтрувальної станції зупинена подача води мешканцям Макіївки, Харцизька та прилеглих селищ Донеччини.

докладніше

Потужна роз’яснювальна робота та вирішення конкретних проблем ОСББ – шлях долання острахів щодо об’єднання

15.05.2012
Потужна роз’яснювальна робота та вирішення конкретних проблем ОСББ – шлях долання острахів щодо об’єднання 4 травня 2012 року в ході прес-конференції, що відбулася в інформаційній агенції «Укрінформ», ОПОРА презентуваларезультати соціологічного дослідження щодо причин упередженого ставлення українців до об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

докладніше

Підрозділ "Газпрому" йде з Криму через очікувані санкції

26.08.2014
Підрозділ «Газпромнефть-Аэро», один із підрозділів компанії «Газпром», вирішив відмовитися від роботи в аеропорту Сімферополя.

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше