Головна » Новини та публікації » Круглий стіл: «Якою буде політика влади у житлово-комунальній сфері Рівного після зміни начальника управління?»

Круглий стіл: «Якою буде політика влади у житлово-комунальній сфері Рівного після зміни начальника управління?»

У вівторок, 19 лютого в конференц-залі Будинку вчених (м. Рівне, вул. С. Петлюри, 17, другий поверх) відбудеться обговорення питань реформування та розвитку житлово-комунальної сфери Рівного.

У рамках реалізації проекту «Створення сприятливих умов для об’єднань співвласників будинків» Громадянська мережа ОПОРА провела у Рівному серію зустрічей із представниками підприємств, що надають комунальні послуги та обслуговують мешканців міста. Участь в заходах взяли керівники ОСББ, представники Рівнеоблводоканалу, ПРАТ «Рівнегаз», ТЗОВ «Санком-Рівне», міські теплопостачальні компанії ТОВ «Рівнетеплоенерго» та КП «Теплотранссервіс». 

Обговорені під час зустрічей питання показали, що в житлово-комунальній сфері Рівного існує чимало проблем. В той же час, позиція міської влади у вирішенні нагальних питань часто є незрозумілою. Зокрема, 11 лютого 2013 року із займаної посади звільнився начальник управління житлово-комунального господарства міста. Новий керівник зіткнеться із серйозними проблемами, які потребуватимуть оперативного вирішення. Для того, щоб допомогти міському голові визначитися із кандидатурою начальника УЖКГ та швидше ввести останнього в курс справ, представники громадськості обговорять шляхи розвитку житлово-комунальної сфери Рівного.

Під час заходу громадські експерти шукатимуть відповіді напитання:

  • В якому стані перебуває сфера обслуговуванням житлових будинків?
  • Чи ефективною є політика міської влади у справі створення нових та підтримки існуючих ОСББ?
  • Як запровадження побудинкового тарифу вплинуло на якість роботи ЖЕКів?
  • Що відбувається із галуззю житлово-комунальних послуг у період відсутності начальника управління?
  • Які першочергові проблеми у житлово-комунальній сфері має вирішувати міська влада та новий керівникУЖКГ зокрема?

До участі у роботі круглого столу запрошено представників громадських організацій, голів ОСББ Рівного, керівників житлово-комунальних підприємств, депутатів, політиків та журналістів. Серед запрошених:

  • Володимир Хомко – міський голова;
  • Олексій Хмилецький – заступник мера з питань житлово-комунального господарства;
  • Володимир Лапюк – виконуючий обов’язки начальника УЖКГ міста;
  • Сергій Пінчук – керівник Рівненського Центру соціального партнерства;
Захід відбудеться
у вівторок, 19 лютого 2012 року
у конференц-залі Будинку вчених
за адресою: м. Рівне, вул. С. Петлюри, 17, другий поверх
початок об 11 годині
Контактна особа:
Роман Мартин
тел.: (063) 358 24 30
Публікації та новини схожі

Спроби реформування житлово-комунальної сфери

03.04.2013
Спроби реформування житлово-комунальної сфери Cпроби реформувати відносини на ринку житлової галузі, задекларовані у Законі України «Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки» від 11 червня 2009 року, а також у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» (і Національними планами дій щодо її впровадження на кожен рік.

докладніше

Прес-анонс: круглий стіл "За справедливий тариф"

11.12.2012
Прес-анонс: круглий стіл 11 грудня 2012 року об 11.00 в Інформаційному агентстві «Укрінформ» за адресою вул. Богдана Хмельницького, 8/16 відбудеться круглий стіл Громадянської мережі ОПОРА та Громадського комітету захисту конституційних прав та свобод громадян « За справедливий тариф».

докладніше

Мінрегіон: Житло підготували до зими на 69 %, соціальні об’єкти - на 78 %

22.08.2014
Мінрегіон: Житло підготували до зими на 69 %, соціальні об’єкти - на 78 % Наразі по Україні передбачено комплексно підготувати до осінньо-зимового періоду майже 189 тис. будинків, у тому числі 19,2 тис. житлових будинків, у яких створено ОСББ та ЖБК, та 10,9 тис. будинків, які облуготуть комунальні та приватні ЖЕКи.

докладніше

Киянам можна не боятися відключень електроенергії - Київенерго

03.09.2014
Киянам можна не боятися відключень електроенергії - Київенерго Прес-служба КИЇВЕНЕРГО інформувала мешканців Києва про те, що не планує відключати їх від електропостачання.

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше