Головна » Новини та публікації » Громадський консорціум виборчих ініціатив увійшов до складу Конституційної асамблеї

Громадський консорціум виборчих ініціатив увійшов до складу Конституційної асамблеї

Своїм Указом Президент України про «Питання формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї» від 25 січня 2011 року, схвалив «Концепцію формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї». Згідно з ним, Конституційна Асамблея є спеціальним допоміжним органом, головною метою створення та діяльності якого є підготовка законопроекту про внесення змін до Конституції України. До складу нової структури увійшли 100 осіб, серед яких,  особи які мають відповідну фахову підготовку та досвід роботи у сфері державотворення і правотворення, мають авторитет у суспільстві та не є особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Члени Конституційної Асамблеї працюють на громадських засадах.

Третина складу Конституційної Асамблеї призначається Президентом за пропозицією Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї. Інші дві третини призначаються главою держави з числа представників громадських організацій, наукових та аналітичних установ, а також політичних партій, депутатських фракцій і груп в парламенті. Своє представництво у Конституційній Асамблеї отримав і Громадський консорціум виборчих ініціатив, до якого входять Громадянська мережа «ОПОРА», Лабораторія законодавчих ініціатив, Комітет виборців України та Український незалежний центр політичних досліджень.

Детальніше:
Громадянська мережа Опора
044 286-26-70
Публікації та новини схожі

Луганські монополісти «заганяють» ОСББ в петлю виконавця послуг

08.10.2012
Луганські монополісти «заганяють» ОСББ в петлю виконавця послуг Недосконале законодавство, де немає чіткого визначення цілого ряду понять і механізму стосунків «споживач-виробник послуг» і низька правова освіченість самих луганців, у тому числі, керівників ОСББ, які не в змозі захистити свої інтереси в судах – ось головні причини проблем з якими стикаються ОСББ. Про це заявив представник Громадянської мережі ОПОРА в Луганській області Олексій Кормілецький на прес-конференції, що відбулася 28 вересня.

докладніше

Відкючення у Львові підприємств-боржників від системи водопостачання

27.02.2012
Відкючення у Львові підприємств-боржників від системи водопостачання Прес-служба міської ради Львова повідомляє про початок відключення львівським комунальним підприємством «Львівводоканал» підприємств-боржників від водопостачання розпочало.

докладніше

На основі чого ж формуються тарифи?

07.12.2011
На основі чого ж формуються тарифи? Всі ми щомісяця сплачуємо рахунки за комунальні послуги й незлим тихим словом згадуємо можновладців, чиїми «зусиллями» тарифи на послуги з постачання холодної та гарячої води, централізованого опалення вкотре піднято, а похвалитися якістю отриманих послуг можуть одиниці. Тож і виникає питання: за що нас змушують платити? За холодні батареї та відсутність гарячої води тижнями?

докладніше

Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки?

21.11.2011
Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки? Как получить от государства деньги на ремонт многоэтажки? Домам, где жильцы объединились в ОСМД, правительство обещает помочь материально. Правда, сами представители объединений совладельцев многоэтажных домов в обещания Кабмина не слишком верят.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше