Головна » Новини та публікації » Григорій Семчук звертає увагу на хитке положення житлово-комунального господарства

Григорій Семчук звертає увагу на хитке положення житлово-комунального господарства

23 грудня відбулося засідання колегії Дніпропетровської облдержадміністрації, присвячене підведенню підсумків 2011 року, де заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук заявив про необхідність реформування ЖКГ України і розповів, що насправді не все так добре, як здається. Незважаючи на те, що Семчук похвалив доповідь голови облради Євгена Удода, заступник міністра попередив усіх присутніх, що галузь фактично «висить на волосині».

«Ми вже стоїмо однією ногою над прірвою. Нам треба припиняти гру у цій важливій галузі. І якщо ми з вами не зрозуміємо, що повинна бути проведена широкомасштабна реформа, і якщо ми не зрозуміємо основні постулати цієї реформи, і якщо ми не зрозуміємо, що крім нас з вами ніхто не прийде і цього не зробить, то ми станемо двома ногами в цю прірву», – коментує ситуацію заступник Міністра, після чого наводить данні по ситуації: 37% мереж водопровідної каналізації в аварійному стані, що в перерахунку на довжину провідної системи становить 60 тис. км. «Тому три основних моменти в реформі ми повинні запам'ятати як «отче наш»: фінансова стабілізація галузі, вдосконалення системи управління галузі, технічне забезпечення та енергозбереження », – наполягає Семчук.

Нагадаємо, що 23 грудня 2011 в Дніпропетровську відбулося засідання колегії Дніпропетровської облдержадміністрації, присвячене підсумкам 2011 року. На засідання, з певних причин, не приїхав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул і запрошений Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, якого замінив його заступник.

У ході засідання Євген Удод зачитав ємну та конструктивну доповідь з оптимістичним поглядом на проблему та варіантами її рішення.

Публікації та новини схожі

Депутаты отказались вносить изменения в сферу теплоснабжения

17.05.2012
Депутаты отказались вносить изменения в сферу теплоснабжения Народные депутаты Украины проголосовали за снятие с рассмотрения проект закона «О внесении изменений в Закон Украины «О теплоснабжении» (относительно модернизации, реконструкции и строительства объектов в сфере теплоснабжения)», который должен рассматриваться во втором чтении. За это решение проголосовали 252 народных депутата.

докладніше

Мировой опыт в ЖКХ Кривого Рога

15.02.2014
Мировой опыт в ЖКХ Кривого Рога Как сообщает "Первый Криворожский": Минрегион в рамках сотрудничества с Северной экологической финансовой корпорацией (NEFCO) и Шведским агентством по международному развитию (SIDA) готовит использование программы «DemoUkrainаDH» с целью выполнения показательных проектов, которые в 10 украинских городах будут направлены на повышение энергоэффективности в секторе централизованного теплоснабжения.

докладніше

Пошуки виходу із комунальних колапсів у Луганську

27.09.2012
Пошуки виходу із комунальних колапсів у Луганську Хто і як повинен вирішувати комунальні проблеми в будинках, мешканці яких створили об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)? Відповідь на це питання шукали учасники круглого столу «Співпраця ОСББ і комунальних монополістів м. Луганськ: проблеми, шляхи вирішення», який нещодавно відбувся у Луганську. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА.

докладніше

Українські підприємства водопостачання стають енергоефективнішими

27.02.2012
Українські підприємства водопостачання стають енергоефективнішими Розвиток внутрішнього виробництва у житлово-комунальному господарстві полягає, зокрема, в енергозбереженні, причому галузь уже досягла певних успіхів у водопостачанні, наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше