Головна » Новини та публікації » Газовики Рівного знімають із себе будь-яку відповідальність за стан внутрішньобудинкових мереж (відео)

Газовики Рівного знімають із себе будь-яку відповідальність за стан внутрішньобудинкових мереж (відео)

ПАТ «Рівнегаз» виявилося не готовим співпрацювати з місцевими ОСББ – резюме круглого столу, що  відбувся 21 вересня. Даний круглий стіл є другим заходом із серії зустрічей на тему «Співпраця ОСББ та комунальних монополістів в м. Рівне», організованим Громадянською мережею ОПОРА.

Головною проблемою у відносинах ОСББ та "Рівнегазу" є укладання угод між ПАТ "Рівнегаз" та головами ОСББ щодо технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

- Згідно з цією угодою об'єднання співвласників має бути власником будинку й голова об'єднання має забезпечити доступ до усіх квартир, - розповідає голова ОСББ "Відродження" Оксана Киричук. - За законом ОСББ не є власником квартир і зробити такого не може. Також виникають питання: яким чином ОСББ може утримувати газопостачальну мережу, робити її ремонти та оплачувати їх? І за чиї кошти це робити? У внесках на утримання будинку таких коштів не передбачено.

На думку головного інженера ПАТ «Рівнегаз» Олександра Ганжи, згідно з правилами безпеки системи газопостачання України, саме власник житлового будинку несе відповідальність за стан газових мереж. На практиці ж ці обов’язки покладаються на голову ОСББ.

Тож виходить, що відповідальності за ремонт газової мережі у будинках на себе брати ніхто не хоче. Газовики запевняють - це не передбачено в угоді та тарифі, а в ОСББ коштів та компетенції на таку діяльність немає.  Що ж стосується обслуговування та обстеження димових і вентиляційних каналів, то Олександр Ганжа радить ОСББ звертатися в Держгірпромнагляд, якщо  відповідальні за чищення та ремонтування вентиляційних каналів організації відмовляються виконувати свою роботу.

Якщо голови ОСББ і представники сміттєзбирального підприємства порозумілися, то постачальник газу навідріз відмовився йти на  компроміс і співпрацювати з об’єднаннями.

- Будемо консультуватися з юристами і вирішувати питання, яким чином законодавчо узгодити між собою нормативно-правовий акт, на який посилався представник "Рівнегазу", і норму закону, яка вказує, що голова ОСББ не є власником будинку, - запевнив представник Громадянської мережі ОПОРА Роман Мартин.

Детальніше:
Прес-центр ОПОРИ у Рівненській області
0362 43-07-18
Публікації та новини схожі

У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом

25.01.2013
У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом 23 січня 2013 року в місті Житомирі, у приміщенні прес-центру Житомирської обласної ради, за підтримки Громадянської мережі Опора, відбувся круглий стіл «Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК м. Житомира».

докладніше

Кількість прихильників іпотеки зменшується

16.02.2014
Кількість прихильників іпотеки зменшується За іпотечними кредитами Українці звертаються все менше. Виною цьому на думку експертів - високі процентні ставки.

докладніше

Геннадий Темник: Примерно через две недели отопительный период 2012-2013 гг будет завершен во всех регионах Украины

11.04.2013
Геннадий Темник: Примерно через две недели отопительный период 2012-2013 гг будет завершен во всех регионах Украины Во многих городах южных областей Украины и АР Крым в связи с благоприятными погодными условиями местными советами принято решение о завершении отопительного периода. Об этом сообщил Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Геннадий Темник в эфире Первого национального в программе «О главном».

докладніше

Оглашены победители конкурса по Программе энергосбережения

31.08.2012
Оглашены победители конкурса по Программе энергосбережения Увеличено финансирование мероприятий Программы энергосбережения для бюджетной сферы Львовской области на 2010-2012 годы на 1 млн грн, сообщает Львовская ОГА.

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше