Головна » Новини та публікації » Деякі області готові економити більше 30% газу - В. Гройсман

Деякі області готові економити більше 30% газу - В. Гройсман

На засіданні Кризового енергетичного штабу 19 серпня було обговорено плани скорочення об’ємів споживання теплопостачальними підприємствами природного газу на період опалювального сезону 2014/15 років на рівні 30%, які підготували усі області України у зв’язку з припиненням постачання газу з Росії.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман так прокоментував актуальну ситуацію: "В цілому, виходячи з отриманих з регіонів планів щодо скорочення споживання газу, ми вкладаємося у відведені державою газові ліміти. Якась область має можливість зекономити більше 30 %, якась - менше. Зараз ми проводимо моніторинг щоб зрозуміти, які області об’єктивно зможуть виконати представлені ними плани, а які можуть зробити навіть більше. Перед нами стоїть завдання з’ясувати справжні можливості кожної області, щоб досягти реальної економії".

В. Гройсман зазначив, що організація заходів з енергозбереження у кожній області, на кожному підприємстві має бути не черговим виконанням наказу зверху, а усвідомленим бажання заощаджувати ресурси. Лише в такому разі ефективність заходів не зіткнеться із їх саботуванням. "Тому зараз нам потрібно йти і працювати на місцях", - сказав із даного приводу Віце-прем’єр-міністр.

За результатами обговорення В. Гройсман доручив колегам з Мінрегіону налагодити тісну співпрацю регіональних кризових енергетичних штабів, створених у кожній області, з головними споживачами газу, щоб допомогти знайти усі реальні і можливі способи зниження споживання палива.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

З жовтня малозабезпечені українці платитимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання

01.09.2014
З жовтня малозабезпечені українці платитимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання З 1 жовтня вступає в силу постанова Кабміну, що започатковує єдиний підхід до визначення норм споживання послуг ЖКГ для громадян, які потребують державної підтримки.

докладніше

Постанова №498 НКРЕ: відпуск електричної енергії для ОСББ проводиться за тарифами для населення

07.05.2012
Постанова №498 НКРЕ: відпуск електричної енергії для ОСББ проводиться за тарифами для населення Ще кілька місяців тому проблеми ОСББ та енергопостачальних організацій здавалися нездоланними. Та вже на сьогодні Національна комісія регулювання ринку електроенергетики — єдиний центральний орган виконавчої влади, який виконав доручення Протоколу № 92 засідання Уряду від 14 грудня 2011 року.

докладніше

"Газпром": взаємини з "Нафтогазом" залежать від погашення ним боргів

17.09.2014
"Газпром" заявляє, що взаємини з НАК "Нафтогаз" залежать "від вирішення питання погашення заборгованості".

докладніше

Запоріжжя: Засідання Нацради з питань ОСББ

21.09.2012
Запоріжжя: Засідання Нацради з питань ОСББ 11 вересня у Запоріжжі відбулося виїзне засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ під головуванням Олександра Аліпова, Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше