Головна » Новини та публікації » Анатолій Близнюк: За отримані послуги слід платити

Анатолій Близнюк: За отримані послуги слід платити

Стан платіжних рахунків за газ вкрай незадовільний. Підприємства комунальної теплоенергетики за січень поточного року заплатили за спожитий газ лише 24%. Не в останню чергу до цього призвела деяка затримка населення зі своєчасною оплатою отриманих житлово-комунальних послуг.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку Анатолій Близнюк під час селекторної наради з представниками облдержадміністрацій, яка відбулася у будинку Уряду у п’ятницю, 10 лютого.

Анатолій Близнюк заявив, що попри сильні морози, комунальники намагаються забезпечувати безперебійне теплопостачання. Незважаючи на заходи, що вживаються, протягом усього опалювального періоду фіксуються численні аварійні ситуації на тепломережах, що пов’язано із значною їх зношеністю, внаслідок чого трапляються тимчасові відключення споживачів від теплопостачання. У більшості випадків аварійні ситуації ліквідовуються своєчасно, що не приводить до важких наслідків. Разом з тим, у окремих випадках відповідальні посадові особи не забезпечують належний рівень організації аварійно-відновлювальних робіт, внаслідок чого терміни їх виконання затягуються, створюються передумови для подальшого ускладнення ситуацій та завдання шкоди громадянам. У свою чергу, зі сторони громадян існує велика проблема з боргами.

«Дякую усім, хто забезпечує безперебійну роботу тепломереж, а також людям, які платять своєчасно. За отримані послуги слід платити, це аксіома! Нікого не обурює, що в разі несвоєчасної оплати послуг зв’язку, автоматично вимикається телефон. У свою чергу, поки що житлово-комунальні послуги не мають такої системи автоматичної системи обліку. Тому я сподіваюсь на розуміння наших громадян та звертаюсь з проханням своєчасно оплачувати надані послуги», – сказав Міністр.

А.Близнюк наголосив, що платити за опалення слід виключно згідно з укладеним договором. Зазвичай, норма тепла в квартирах має становити не менше 18 градусів вище нуля. Якщо температура нижча, слід вимагати перерахунку платежів.

Для довідки:

За оперативними даними НАК «Нафтогаз України» станом на 06.02.2012, підприємствами комунальної теплоенергетики з початку 2012 року:

  • спожито природного газу на суму 2 454,7 млн. грн.,
  • сплачено: загалом – 597,4, млн. грн.,
  • у тому числі пільгами та субсидіями – 30,8 млн. грн.
  • борг за спожитий природний газ у 2012 році складає 1 857 млн. гривень.
  • середній по Україні рівень розрахунків становить 24,3 відсотки.

Найвищій рівень розрахунків у підприємств Житомирської (100%), Київської (47,7%), Чернігівської (52,4%) областей.

Найбільший обсяг заборгованості мають підприємства наступних областей: Донецької – 393,1 млн. грн., Дніпропетровської – 165,1 млн. грн., Харківської – 266,1 млн. грн., та м. Київ – 494,1 млн. гривень.

Заборгованість по Україні за спожитий природний газ у 2011 році складає 6 054 млн. гривень.

Середній рівень розрахунків за 2011 рік становить 64,1 відсотки.

Нижче середнього рівня розрахунків за спожитий газ у 2011 році у підприємств; Донецької (43,5%), Луганської (56,8%), Кіровоградської (60,4%), Дніпропетровської (61,9%) областей, м. Севастополя (44,2%), м. Київ (60,5%), та АР Крим (60,9%).

Найбільший обсяг загальної заборгованості мають підприємства наступних областей: Донецької – 1 241,9 млн. грн., Дніпропетровської – 639,5 млн. грн., Харківської – 604,1 млн. грн., та м. Київ – 1 707,9 млн. гривень.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Нові законодавчі ініціативи: чи чекати на покращення в житлово-комунальній сфері?

11.02.2013
Нові законодавчі ініціативи: чи чекати на покращення в житлово-комунальній сфері? Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства представило на громадське обговорення проекти законів, розроблені компанією «Бейкер і Маккензі»за фінансової підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) (Проект Закону України «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо особливостей права власності у багатоквартирному будинку» , Проект Закону України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку» ).

докладніше

На порозі вибору: нація відповідальних власників або найманці житлового рабства

07.10.2011
На порозі вибору: нація відповідальних власників або найманці житлового рабства Початок цього літа видався особливо спекотним не лише через погоду. Ймовірно, що до середини липня Україна обере модель відносин у житловій сфері: це буде або ідея "житлового рабства", яка пропонується Житловим кодексом, або ринковий механізм.

докладніше

Системи життєзабезпечення під постійним контролем

01.02.2012
Системи життєзабезпечення під постійним контролем В усіх областях створені регіональні штаби із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення, повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк на тематичному брифінгу, що відбувся в Кабінеті Міністрів України у середу, 1 лютого.

докладніше

Минрегион займется дебиторской задолженностью в регионах

16.03.2012
Минрегион займется дебиторской задолженностью в регионах Минрегион требует от регионов эффективнее противодействовать росту дебиторской задолженности за газ. Уже в ближайшее время ведомство планирует провести совещание с заместителями руководителей регионов и руководителями профильных управлений областей, посвященное состоянию расчетов. Об этом 15 марта сообщил первый заместитель Министра регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Александр Алипов на всеукраинском селекторном совещании по вопросам реформирования и развития ЖКХ.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше