Головна » Новини та публікації » Анатолій Близнюк: Хочу подякувати кожному комунальнику за самовіддану роботу

Анатолій Близнюк: Хочу подякувати кожному комунальнику за самовіддану роботу

Працівники комунального господарства роблять усе від них залежне, щоб в умовах екстримально низьких температур життєдіяльність населених пунктів продовжувалася без ускладнень, сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк на брифінгу присвяченому забезпеченню безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення, що відбувся в Кабінеті Міністрів України у середу, 1 лютого.

«Наше суспільство неоднозначно ставиться до працівників комунальних служб, але, однозначно, не розуміє ні їхньої ролі, ні характеру їхньої праці. Наприклад, у системі комунальної теплоенергетики працює майже 400 тис. чоловік. Зарплата – невисока. Середній вік працівників – 53 роки. Укомплектованість оперативно-експлуатаційним та аварійно-відновним персоналом у деяких областях складає всього 71–80% від необхідного. Конкретний приклад: 28 – 29 січня в Одесі працівники аварійної бригади працювали на ліквідації пориву теплотраси цілодобово, при морозі мінус 13 і при вітрі 10 метрів на секунду. У цей же час на подібній аварії у Києві, вночі, щоб вичистити траншею теплотраси, бригада вручну перемістила більше 3 кубометрів ґрунту. І це в 17-ти градусний мороз. Хочу подякувати кожному комунальнику за самовіддану роботу в умовах нинішніх морозів», – сказав Анатолій Близнюк.

За словами очільника Мінрегіону, громадянам варто бачити не тільки недоліки у роботі комунальників, але й те, що це важка праця. А враховуючи стан вітчизняних мереж, ця робота перетворюється на постійний аврал.

«В Одесі порив стався на теплотрасі діаметром 400 міліметрів, це досить крупна мережа, яка після її прокладення у 1964 році, жодного разу капітально не ремонтувалася. Я прошу наших громадян з більшим розумінням і повагою ставитися до роботи комунальників. Повірте, ми робимо все можливе», – наголосив А.Близнюк.

28 січня близько 13:30 у мережах, які обігріває ПАТ «Одеська ТЕЦ» було помічено падіння тиску та збільшення забору води, які однозначно вказували на порив. 5 аварійних бригад (близько 20 чоловік) комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» спільно з працівниками ЖКС розпочали пошук ушкодження. Поломку - розрив компенсатора температурних розширень, розшукати вдалося лише о 17:00 за адресою: вул. Спиридонівська, 14. Це у самому історичному центрі Одеси, де більшість будинків мають історичну цінність. Особливість тутешньої теплотраси і мереж теплопостачання полягає в тому, що всі мережі прокладалися в умовах уже цілком сформованої забудови, тому мають складний проект, значну кількість повітряних проводок та інших нестандартних інженерних рішень. Було здійснено переключення теплопостачання близько 40 житлових будинків на резервну схему подачі тепла. Однак 44 будинки, 4 дитсадки і 2 школи по вул. Спиридонівська, Старопортофранківській, Ніжинської, Новосельського, Ковальській, Тираспольської та інших, потрапили у зону відключення. У зв’язку із цим 3 аварійні бригади (12 чоловік) продовжили роботу у будівлях прилеглого району зливаючи теплоносій із системи. Ще дві бригади працювали безпосередньо на місці розкопали теплокамеру теплотраси, розібрали плити перекриття, спустили теплоносій та відкачали воду із теплокамери. Потім вирізали компенсатор та замінили його новим, заповнили систему водою, зібрали перекриття та закрили теплокамеру ґрунтом. Все це виконувалося в умовах температури повітря від – 10 до – 13 градусів за Цельсієм, високій вологості та вітрі до 10 м/с з великою кількістю ручної праці. Аварійні роботи проводились цілодобово. Від моменту виявлення пориву до повної ліквідації наслідків і виходу ТЕЦ на доаварійний режим минуло 27 годин.

О 10:30 30 січня стався порив тепломережі між будинками 66-а, 68-а по вулиці Щербакова у Києві, внаслідок якого без тепла опинились поліклініка (вул. Щербакова 70) та 3 житлові будинки (вул. Щербакова 66-А, 68-А, 72). З 11:00 до 21:30 30 січня 8 працівників та один екскаватор аварійної бригади Управління теплових розподільчих мереж 6 «Київенерго» розкрили 6 погонних метрів теплотраси на всю глибину, вичистили траншею (вручну), відкачали воду. Після заміни порваної ділянки труби та пуску теплоносія о 23:30 було виявлено ще один порив мережі поруч. Робота тривала до 13:00 31 січня, коли теплопостачання було повністю відновлене. Вручну було переміщено більше 3 кубометрів ґрунту. Всі роботи проводилися в умовах температури повітря до – 17 градусів за Цельсієм.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Малозабезпечені сім'ї будуть менше платити за ЖКП

03.02.2012
Малозабезпечені сім'ї будуть менше платити за ЖКП Як повідомили у Головному управлінні праці та соціального захисту населення, для сімей із дітьми або особами першої чи другої групи інвалідності зменшено відсотки обов’язкової частки оплати за житлово-комунальні послуги. Наразі вона складає 10%, а не 15%, як було раніше.

докладніше

Як у світі сплачують за ЖКГ

31.03.2014
Як у світі сплачують за ЖКГ У країнах ЄС вартість послуг ЖКГ може істотно відрізнятися. Однак спільним залишається одне - жителі мають право на вибір організації, яка поставляє електроенергію, воду і тепло.

докладніше

Стратегія модернізації будинків та систем теплопостачання України

07.03.2012
Стратегія  модернізації будинків та систем теплопостачання України Закон України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" дозволяє співвласникам, об'єднаним в ОСББ, приймати рішення шляхом голосування встановленою більшістю голосів (а не 100% згодою).

докладніше

Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг

02.09.2014
Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг Верховна Рада зареєструвала законопроект №4563а від 29 серпня «Про житлово-комунальні послуги», внесений напередодні Кабінетом Міністрів. Цей документ передбачає стягнення пені зі споживачів за несвоєчасну чи/та неповну сплату ЖКП.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше